Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ένοπλη επίθεση κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

Νέα ένοπλη επίθεση κατά αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ

Ρουκέτα έπεσε κοντά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

Ρουκέτα έπεσε κοντά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ αργά το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, στο δεύτερο παρόμοιο συμβάν μέσα σε δύο ημέρες.

Στην ανακοίνωση δεν έγινε λόγος για θύματα. Κατά το κείμενο, η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε ήταν Κατιούσα, είδος όπλου με συγκριτικά μικρό δραστικό βεληνεκές.

«Ιρακινής κατασκευής»

Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στην περιοχή της Μοσούλης, η ρουκέτα έπεσε σε ανοικτό χώρο και δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.

Κατά τον ίδιο, εκτοξεύθηκε από τη δυτική Μοσούλη, στην άλλη πλευρά του Τίγρη ποταμού, και ήταν «ιρακινής κατασκευής». Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η βάση επλήγη από δύο ρουκέτες.

Προχθές Δευτέρα, τρεις ρουκέτες έπληξαν τη βάση Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, στην οποία σταθμεύουν μονάδες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα.

Δεν αναλήφθηκε η ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις μέχρι στιγμής.

Η ένταση αυξάνεται

Οι επιθέσεις καταγράφονται την ώρα που η ένταση στην περιοχή δεν σταματά να ανεβαίνει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν κι εκφράζονται φόβοι ότι η ιρακινή επικράτεια ίσως μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη για σειρά επιθέσεων εναντίον δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο και στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.

Τον περασμένο μήνα, αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν περί «αυξημένων» απειλών από ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη εναντίον του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη έσπευσε να απομακρύνει εκατοντάδες στελέχη του προσωπικού της.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024