Με αναφορές στην Ελλάδα και το 1453, ημέρα Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία για τις επαναληπτικές εκλογές στην Δήμο Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επειτα από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον υποψήφιό του, Μπιναλό Γιλντιρίμ, να βρίσκεται πίσω στην κούρσα της εκλογής, ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να βγάλει από τη φαρέτρα του ό,τι όπλο διαθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, έβαλε ξανά την Ελλάδα στο στόχαστρό του υπενθυμίζοντας πως στις πρώτες εκλογές της 31ης Μαρτίου, οι Έλληνες ήταν μεταξύ αυτών που ευχαριστήθηκαν περισσότερο από το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων; Θα πρέπει να αλλάξει αυτό την Κυριακή. Ελπίζω ότι θα το αντιστρέψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο: «Λένε ότι η δίωξη ξεκίνησε το 1453. Αυτή είναι η νοοτροπία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και τώρα θα μας ζητήσουν να ψηφίσουμε την Κυριακή».

«Και απαντούμε σ’ αυτή τη νοοτροπία του CHP: Η δίωξη δεν ξεκίνησε το 1453. Η κατάκτηση της καρδιάς μας ξεκίνησε το 1453» έσπευσε να συμπληρώσει, καταπιανόμενος από την ποντιακή καταγωγή του αντιπάλου του, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Δεν θα παραδώσουμε την Κωνσταντινούπολή μας σε αυτούς τους ψεύτες» κατέληξε ο τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι βλέπουν το Ιμάμογλου να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.