Πέθανε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Ιωάννης Βερυβάκης
«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο στρατηγός εν αποστρατεία του ελληνικού στρατού Ιωάννης Βερυβάκης
«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο στρατηγός εν αποστρατεία του ελληνικού στρατού Ιωάννης Βερυβάκης.
Ο στρατηγός ε.α. Ιωάννης Βερυβάκης γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα, όπου τότε υπηρετούσε ο πατέρας του ως αξιωματικός και διετέλεσε αρχηγός ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Ήταν γιος του αντιστράτηγου ε.α. Δημητρίου Βερυβάκη και αδελφός του βουλευτή και υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου Λευτέρη Βερυβάκη.
Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός Πεζικού με την τάξη του 1953. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στη σχολή Πεζικού, σε όλα τα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων και των αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσης, σε διάφορα σχολεία γενικής στρατιωτικής μόρφωσης και στο αμερικανικό σχολείο Αντιαρματικών Κατευθυνομένων Βλημάτων, από το οποίο αποφοίτησε με τη διάκριση «άριστος σκοπευτής». Αργότερα αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).
Κατά τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε, μεταξύ άλλων: επιτελάρχης Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων, διευθυντής 2ου Επιτελικού Γραφείου ΓΕΣ, διοικητής ΙΙΙ Μεραρχίας Ειδικών Δυνάμεων, διοικητής ΑΣΔΕΝ, γενικός επιθεωρητής Στρατού, αρχηγός ΓΕΣ (1989-1990).
Το 1990, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, τοποθετήθηκε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 1993, οπότε αποστρατεύθηκε.
Από τον Ιούλιο του 1991 ως τον Ιούνιο του 1992 ο στρατηγός Βερυβάκης ήταν πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, και έχει λάβει πλήθος παρασήμων και στρατιωτικών μεταλλίων, του έχουν δε αποδοθεί οι τιμητικοί τίτλοι Commander of the Legion of Merit (ΗΠΑ), Commander of the Legion of Honor (Γαλλία), Knight of the Order of Madara (Α’ Ταξέως, μετά ξιφών – Βουλγαρία).
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος επίτιμου ΑΓΕΕΘΑ Στγού Ιωάννη Βερυβάκη. Ηταν ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας εξαίρετος στρατιώτης και ηγέτης. pic.twitter.com/GqLUyOpZWP
— Mikhail Kostarakos (@Kostarakos) June 19, 2019
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)


























































![Ακίνητα: Τι επιλέγουν οι Ελληνες – Η πίτα ολοκληρωμένων αγοραπωλησιών στην επικράτεια [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-3-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442