Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οχι» της Εισαγγελίας Βόλου σε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Οχι» της Εισαγγελίας Βόλου σε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η Εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας

Να μην δοθεί η τακτική άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εισηγείται η Εισαγγελία Βόλου.

Παρά την πρόσφατη αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου στο δικαστικό βούλευμα με το οποίο είχε απορριφθεί το σχετικό αίτημά του, η Εισαγγελία του Βόλου έχει την άποψη ότι δεν πρέπει καν να εξεταστεί το νέο αίτημα για τη χορήγηση της άδειας. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλείται την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε… βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, στον «Λουκά της 17Ν» αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων, που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Ετσι, την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συζητηθεί η αίτηση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», για χορήγηση άδειας, ο εισαγγελέας της έδρας θα ταχθεί υπέρ της μη χορήγησης της 7ης κατά σειρά άδειας.

Η αναίρεση του βουλεύματος

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τον προηγούμενο διάστημα το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον πολυισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή.

Οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου. Η κ. Ξένη Δημητρίου είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Επιθέσεις κι εκβιασμοί

Το διάστημα μεταξύ της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και αυτής του Αρείου Πάγου πραγματοποιήθηκε μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές, καθώς και διαδηλώσεις υπέρ του εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το αποκορύφωμα ήταν η επίθεση με μπογιές στη Βουλή, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του κόσμου και να εξευτελίζουν τη χώρα, ενώ στη συνέχεια είχαμε επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη όπου άγνωστοι έγραψαν άθλια συνθήματα κατά του πατέρα του ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τα χέρια του Κουφοντίνα και των συντρόφων του.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024