Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πρόκληση Αγκυρας: Εξέδωσε Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου - Καστελόριζου

Νέα πρόκληση Αγκυρας: Εξέδωσε Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου – Καστελόριζου

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχωράει η Τουρκία, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με την Ελλάδα κλυδωνίζονται έντονα, μετά τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχωράει η Τουρκία, σε μια περίοδο που οι σχέσεις με την Ελλάδα κλυδωνίζονται έντονα, μετά τις κινήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι εξέδωσαν Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά και ενώ το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ προχώρησε -αρχικά- σε φραστική καταδίκη της Τουρκίας για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, προαναγγέλλοντας μάλιστα και κυρώσεις στο μέλλον.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι ο Πορθητής έχει ξεκινήσει γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου, προαναγγέλλοντας και τη συνέχεια. Την ίδια ώρα μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Κύπρο και να μετάσχει σε διάλογο έστειλε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Στο αυστηρό μήνυμα Πάιατ το καθεστώς Ερντογάν απάντησε με νέες απειλές για τη γεώτρηση που θα κάνει το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας. «Την Πέμπτη θα του ευχηθούμε «καλό κατευόδιο»», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Την ίδια ώρα Αθήνα και Λευκωσία είναι σε ανοιχτή γραμμή και συντονίζουν τις κινήσεις τους, επιμένοντας στο δόγμα της στρατηγικής ψυχραιμίας. «Υπάρχει προετοιμασία ώστε να αποτρέψουμε τις ενέργειες που γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι η Τουρκία προχώρησε την Δευτέρα σε 41 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024