Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγκυρα : Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν στο περιθώριο της G20

Αγκυρα : Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο περιθώριο της G20

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στην Οσάκα της Ιαπωνίας, εντός του μήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χθες Πέμπτη.

«Μακρά και λεπτομερή συζήτηση»

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν, διευκρίνισε ότι οι δύο πρόεδροι θα έχουν «μακρά και λεπτομερή διμερή συζήτηση» στο περιθώριο της συνόδου, η οποία θα διεξαχθεί την 28η και την 29η Ιουνίου.

Η είδηση αυτή καταγράφεται μετά την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τον Μάιο ότι ο Ερντογάν θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τηλεφωνικά το ενδεχόμενο να συναντηθούν.

Η ένταση ΗΠΑ – Τουρκίας

Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας γνωρίζουν περίοδο νέας έντασης το τελευταίο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της διένεξης των δύο συμμάχων στο NATO όσον αφορά την απόφαση της Αγκυρας να αγοράσει αρκετές συστοιχίες του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Αγκυρα ότι διατρέχει τον κίνδυνο να αποκλειστεί από το εξοπλιστικό πρόγραμμα των εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35, αν πράγματι προχωρήσει στην αγορά των S-400.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024