Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο αγώνας της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο αγώνας της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγείται του Μπέρνι Σάντερς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, σχετικά με την προεκλογική δυναμική των υποψηφίων που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Politico

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγείται του Μπέρνι Σάντερς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, σχετικά με την προεκλογική δυναμική των υποψηφίων που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Politico.

Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν προηγείται του Μπέρνι Σάντερς σε παναμερικανικό επίπεδο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Economist/YouGov). Η δημοσκόπηση αυτή έδωσε στη γερουσιαστή των Δημοκρατικών από τη Μασαχουσέτη ποσοστό 16%, έναντι ποσοστού 12% που έδωσε στον ανεξάρτητο γερουσιαστή από το Βερμόντ.

Από την άλλη μεριά, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, με ποσοστό 26%.

Παράλληλα, η Γουόρεν προηγείται του Σάντερς και στη Νεβάδα, όπου οι Δημοκρατικοί θα συνεδριάσουν το Φεβρουάριο για την πραγματοποίηση του προκριματικού κύκλου, μετά την Αϊόβα και τον προκριματικό στο Νιου Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Monmouth poll) σχετικά με τη δυναμική των προεκλογικών εξελίξεων στη Νεβάδα και τις προτιμήσεις τους, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 36%, ακολουθούμενος από τη Γουόρεν με 19%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπέρνι Σάντερς με 13%.

«Το εργατικό δυναμικό στη Νεβάδα, που είναι οργανωμένο σε συνδικάτα, είναι ενδεχόμενο να προσαρμόζεται άμεσα στην πολιτική πλατφόρμα της Γουόρεν, αν κάποιος κοιτάξει το εκλογικό σώμα των Δημοκρατικών στις πρώτες τέσσερις πολιτείες» των προκριματικών κύκλων, δήλωσε ο Πάτρικ Μούρεϊ, διευθυντής στο ανεξάρτητο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων (Monmouth University Polling Institute).

«Από την άλλη μεριά, δε βρίσκεται πουθενά στην κορυφή και σχετικά με τις προτιμήσεις των ισπανόφωνων και των μαύρων ψηφοφόρων, οι οποίοι συγκροτούν ένα ουσιαστικό τμήμα της εκλογικής βάσης του κόμματος εδώ» συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στη διαμόρφωση της εκλογικής βάσης των Δημοκρατικών στη Νεβάδα.

Οι δημοσκοπήσεις σε παναμερικανικό επίπεδο δείχνουν ότι ο Σάντερς προηγείται σημαντικά έναντι της Γουόρεν. Ωστόσο, η δυναμική της αυξήθηκε κατά τον τελευταίο έναν ή δύο μήνες, μετά την ανακοίνωση μιας σειράς πολιτικών, αλλά και την ουσιαστική οργανωτική της προσπάθεια στις πολιτείες διεξαγωγής των πρώτων προκριματικών κύκλων.

Η Γουόρεν άρχισε να παρουσιάζει το όραμά της για τον «οικονομικό πατριωτισμό» νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, με ένα ομοσπονδιακό επενδυτικό πρόγραμμα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε μία δεκαετία. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε τρεις επενδυτικούς άξονες για την έρευνα της πράσινης οικονομίας, τη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και τις εξαγωγές.

Η ίδια, σε μια δημόσια εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα (MSNBC), αναφέρθηκε και σε μια άλλη σειρά εξαγγελιών του προγράμματός της, για την ελεγχόμενη πρόσβαση στις αμβλώσεις, την πολιτική καταπολέμησης της διαφθοράς, αλλά και την άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου στις εταιρικές κοινοπραξίες.

Η προεκλογική εκστρατεία της Γουόρεν διαθέτει προσωπικό 50 υπαλλήλων στην Αϊόβα, ενώ περισσότερες προσλήψεις αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως αναμένεται, η προεκλογική της εκστρατεία θα έχει μεγάλη παρουσία και στο Νιου Χάμσαϊρ, ενώ τουλάχιστον 30 μέλη της προεκλογικής της εκστρατείας θα δραστηριοποιηθούν στη Νότια Καρολίνα και τη Νεβάδα.

Στις πολιτείες αυτές η Γουόρεν προσπαθεί να εντάξει Ισπανόφωνους στην προεκλογική της εκστρατεία, αλλά και να υλοποιήσει εκπαιδεύσεις για τη διεξαγωγή των προκριματικών κύκλων στις κοινότητες των Ισπανόφωνων.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024