Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 844,15 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,21%.
Αρχικά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 838,71 μονάδες (-0,86%).
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,27 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,92%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ(+0,83%), της Eurobank(+0,42%) και της Jumbo(+0,37%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ(-1,14%), της Viohalco(-1,11%), της Motor Oil(-1,06%) και του ΟΠΑΠ(-1,01%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,47%) και των Πρώτων Υλών (+1,22%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-0,92%) και του Πετρελαίου (-0,75%).
Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 34 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εβροφάρμα+7,69% και ΕΛΒΕ+6,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios-8,29% και Ανδρομέδα-4,10%.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.