Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρμπα στην Κορώνη

Μπάρμπα στην Κορώνη

Η κ. Μπάρμπα θα κερδίσει σταυρούς, θα φέρει όμως ψήφους στο ΚΙΝΑΛ; Νομίζω ναι - υπό τον όρο στη θέση της δεκάδας ακατανόητων συμβόλων και αρκτικόλεξων που βρίσκονται στην κορυφή του ψηφοδελτίου του, να τοποθετηθεί η φωτογραφία της διάσημης ηθοποιού

Θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν η κ. Μπάρμπα δεν εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα Αθηνών όπου θα είναι υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ, όπως η ίδια ανακοίνωσε χθες. Είναι όμορφη, είναι διάσημη, έχει θρέψει φαντασιώσεις μυριάδων ανδρών, είναι πρότυπο μυριάδων γυναικών,  γιατί να μην την τιμήσουν;  Και σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερα να είσαι διάσημος και να γίνεσαι πολιτικός, όπως η Μελίνα Μερκούρη ή η Λυδία Κονιόρδου, παρά να γίνεσαι διάσημος επειδή έγινες πολιτικός, όπως είναι η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη. Γιατί, αν εξαιρέσουμε τους λεγόμενους «δημόσιους άνδρες»,  οι πολιτικοί γίνονται διάσημοι για τις καταστροφές που προκαλούν· δεν πάει ο νους μου σε κάποιον που να έγινε για λόγους θετικούς.

Επιπλέον, φαίνεται να είναι κατευναστική και ήπια υποψήφια, αφού δήλωσε πως ο πρωθυπουργός είναι «άνθρωπος ηθικός … άνθρωπος που δεν κορόιδεψε… ίσως δεν γνώριζε». Μπορούμε να σκεφθούμε ότι θα αποτελούσε ιδανική υποψήφια και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά (αν αποκλείσουμε την περίπτωση να ζητήθηκε η γνώμη της πρώην υπουργού κ. Κονιόρδου και να ήταν απορριπτική λόγω φθόνου για τη συνάδελφό της) προφανώς βαθύτεροι ιδεολογικοί λόγοι την έκαναν να προτιμήσει την πρόταση της κ. Γεννηματα, που θα είναι μάλιστα συνυποψήφιά της στην ίδια εκλογική περιφέρεια – αλλά ως αρχηγός κόμματος δεν χρειάζεται σταυρούς προτίμησης και επομένως δεν κινδυνεύει να υποσκελιστεί από την κ. Μπάρμπα ή και να μην εκλεγεί, όπως οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Γενικότερα, φαίνεται πως η αποτροπή προσωπικών μετεκλογικών κινδύνων είναι κρίσιμο παράμετρος στις αποφάσεις που παίρνει  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αυτή την εποχή, αν κρίνουμε από την αποπομπή του Βαγγέλη Βενιζέλου και την ψυχρή υποδοχή της προσφοράς υπηρεσιών του Παύλου Γερουλάνου.

Η κ. Μπάρμπα θα κερδίσει σταυρούς, θα φέρει όμως ψήφους στο ΚΙΝΑΛ; Νομίζω ναι – υπό τον όρο στη θέση της δεκάδας ακατανόητων συμβόλων και αρκτικόλεξων που βρίσκονται στην κορυφή του ψηφοδελτίου του, να τοποθετηθεί η φωτογραφία της διάσημης ηθοποιού. Σίγουρα οι ψηφοφόροι θα το ανακαλύπτουν ευκολότερα και δεν θα υπάρξει απώλεια ψήφων λόγω σύγχυσης.

Μπορούμε να θεωρήσουμε βέβαιο λοιπόν πως, αν το ΚΙΝΑΛ εκλέξει δύο τουλάχιστον βουλευτές στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η Βάνα Μπάρμπα θα μετοικήσει από τη Μύκονο στη Χαριλάου Τρικούπη και στην ελληνική βουλή – αυτό θα αποτελεί παρηγοριά για όσους δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή Τασία Χριστοδουλοπούλου στην αντιπροεδρία της Βουλής. Αποδεικνύεται έτσι για μια ακόμη φορά πως η Κεντροαριστερά νοιάζεται τους απλούς ανθρώπους.

Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία στις εκλογές στη Βάνα Μπάρμπα και ασφαλή μετεκλογική πορεία στη Φώφη Γεννηματά.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024