Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rocketman: Απαγορεύουν την ταινία λόγω των σκηνών ομοφυλοφιλικού σεξ

Rocketman: Απαγορεύουν την ταινία λόγω των σκηνών ομοφυλοφιλικού σεξ

Η ταινία Rocketman, που έχει ως θέμα την ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις

Η πολυσυζητημένη ταινία «Rocketman» που παρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών σκιαγραφεί την άνοδο ενός από τους πρώτους τραγουδιστές που δήλωσαν ομοφυλόφιλοι και τον αγώνα του για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά, το σεξ, το αλκοόλ.

Τα νησιά Σαμόα όπου η ομοφυλοφιλία συνεχίζει να είναι παράνομη, απαγόρευσαν την προβολή στις αίθουσες τους της βιογραφικής ταινίας για τον Ελτον Τζον, λόγω των σκηνών ομοφυλοφιλικού σεξ.

Ο Λειατάουα Νιουάπου, υπεύθυνος της Ελεγκτικής Αρχής ταινιών που προβάλλονται στο αρχιπέλαγος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξηγώντας ότι η μεγάλου μήκους ταινία περιέχει σε υπερβολικό βαθμό σκηνές που «δεν είναι σωστό να δει το κοινό».

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Samoa Observer ότι η ταινία «παραβιάζει τους νόμους κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και δεν συνάδει με τις πολιτισμικές και χριστιανικές πεποιθήσεις» που επικρατούν στα νησιά.

«Είναι μια ωραία ιστορία ως προς την αναφορά της στην προσπάθεια ενός ανθρώπου να προοδεύσει στη ζωή», δήλωσε. Ο Ελτον Τζον έχει μια δύσκολη οικογενειακή ζωή και καταφέρνει να προοδεύσει για να γνωρίσει την επιτυχία. Αλλά υπάρχουν πράξεις που δεν είναι κατάλληλες για να δει το κοινό και αντίκεινται στον νόμο».

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις τιμωρούνται με επτά χρόνια φυλάκιση στα Σαμόα, σύμφωνα με την οργάνωση Human Dignity Trust, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και αποκαλύπτει ωστόσο ότι οι αρχές του αρχιπελάγους δεν πολυεφαρμόζουν αυτό το νόμο.

Το 2009, τα νησιά Σαμόα είχαν ήδη απαγορεύσει την ταινία Milk, στην οποία ο Σον Πεν υποδυόταν τον πολιτικό Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Λογοκρισία και στη Ρωσία

Στη Ρωσία οι ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές του Rocketman λογοκρίθηκαν αυστηρά, κάτι που προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις του 72χρονου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη.

Η ταινία Rocketman, που έχει ως θέμα την ζωή του διάσημου βρετανού τραγουδιστή και συνθέτη Έλτον Τζον, υπέστη κάποιες τροποποιήσεις πριν αρχίζει να παίζεται στους ρωσικούς κινηματογράφους, καθώς το απαιτούσε ο εναρμονισμός της ταινίας με την ρωσική νομοθεσία. Τη δήλωση αυτή έκανε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής Central Partnership.

«Πράγματι στην ταινία έγιναν αλλαγές για να ανταποκρίνεται στη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook ο ρώσος κριτικός κινηματογράφου Αντόν Ντόλιν, από την ταινία έκοψαν όλες τις σκηνές που έχουν φιλιά μεταξύ ανδρών και σκηνές ιδιαίτερης εγγύτητας μεταξύ τους, όπως και οι σκηνές που έχουν χρήση ναρκωτικών.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024