«Προβοκατόρικες κατά της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε τις κινήσεις του Ρουβίκωνα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην εκπομπή One Report.

«Ο Ρουβίκωνας πλήττει το δημοκρατικό όραμα που έχεις παλεύοντας για μια πιο δημοκρατική κοινωνία» είπε, σημειώνοντας πως «οι κινήσεις αυτές δίνουν άλλοθι σε εξουσίες να είναι πιο σκληρές σε αυτό που λέμε διεκδίκηση δικαιωμάτων για κοινωνικές ομάδες».

Τόνισε δε, πως δεν θυμάται δηλώσεις ανοχής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της αναρχικής συλλογικότητας. Μιλώντας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο κ. Αρβανίτης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεισε πολύ και πως τα μειωμένα ποσοστά οφείλονται κυρίως στα μεσαία στρώματα που δεν άντεξαν, ενώ σημείωσε πως το κυβερνών κόμμα αποτελεί σήμερα «το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη».

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «εφήρμοσε φιλολαϊκή πολιτική όσο μπορούσε μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις που άλλοι είχαν φορτώσει», προσθέτοντας ωστόσο πως στη γενική εικόνα υπάρχει σαφές μήνυμα από τους πολίτες.

Πηγή: onetv.gr