Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
120 δόσεις: Πέντε βελτιώσεις στη ρύθμιση, κίνητρα για συνεπείς με δάνειο

120 δόσεις: Πέντε βελτιώσεις στη ρύθμιση, κίνητρα για συνεπείς με δάνειο

Στη ΝΔ έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο για όλους τους οφειλέτες που επιθυμούν τώρα να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με την Εφορία

Παράθυρο για βελτιώσεις στη ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία σε έως 120 δόσεις ανοίγει μετά την τρίμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υπαγωγής περίπου 3,9 εκατομμυρίων οφειλετών στη νέα ρύθμιση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις από τους φορολογουμένους που θέλουν να ρυθμίσουν σε έως 120 δόσεις τις φορολογικές οφειλές τους δεν θα κλείσει στις 28 Ιουνίου, αλλά θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η παράταση αυτή δίνει την ευκαιρία στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για αλλαγές και βελτιώσεις που θα καθιστούν τη ρύθμιση πιο ελκυστική ώστε να υπαχθεί σε αυτή όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός οφειλετών.

Παρά τις ενστάσεις των δανειστών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων που αποτυπώνονται στην έκθεση της Κομισιόν, οι οποίοι βλέπουν ότι οι ρυθμίσεις οφειλών προς τα Ταμεία και την Εφορία προκαλούν δημοσιονομικό κόστος από 600 εκατ. ευρώ έως και 1,2 δις. ευρώ, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο πάντα στις εθνικές κάλπες, υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι απολύτως αναγκαία.

Μάλιστα στην Πειραιώς έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο με πέντε αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία. Με τις αλλαγές αυτές εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους οφειλέτες που επιθυμούν τώρα να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουν με την Εφορία, οι οποίοι φούσκωσαν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ φόρων και εισφορών. Οι οφειλές στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από 85 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014, ξεπέρασαν τα 140 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2019. Αυξήθηκαν, δηλαδή, κατά 64%. Από τα 140 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 104 δισ. ευρώ είναι χρέη που έχουν στην Εφορία σχεδόν οι μισοί φορολογούμενοι. Περίπου οι 4 στους 5 οφειλέτες χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ ενώ πάνω από 1,1 εκατ. φορολογούμενοι έχουν βιώσει τον εφιάλτη των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

-Τι προβλέπει το σχέδιο της Πειραιώς;

-Ποιοι δεν θα υπάγονται στη ρύθμιση;

-Ποια θα είναι η ελάχιστη μηνιαία δόση;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

Πέντε βελτιώσεις στη ρύθμιση, κίνητρα για συνεπείς με δάνειο

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024