Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πενς : Ενθαρρυντική η διάθεση του Μεξικού, αλλά ο Τραμπ αποφασίζει

Πενς : Ενθαρρυντική η διάθεση του Μεξικού, αλλά ο Τραμπ αποφασίζει

Ο πρόεδρος Τραμπ θα αποφασίσει για τους δασμούς στα μεξικάνικα προϊόντα, τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, κρίνοντας ενθαρρυντική τη διάθεση του Μεξικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ενθαρρυμένος για τη διάθεση που επέδειξε το Μεξικό να κάνει περισσότερα για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα, αλλά υπενθύμισε ότι εναπόκειται στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αποφασίσει εάν επαρκούν για να αποφευχθεί η επιβολή δασμών σε όλα τα εισαγόμενα μεξικανικά προϊόντα.

«Ο Τραμπ εντέλει θα αποφασίσει»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γιορκ, στην Πενσιλβάνια, ο Πενς υπενθύμισε ότι ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θέλει να δει να αναλαμβάνονται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από τη μεξικανική κυβέρνηση και ο Τραμπ είναι αυτός που εντέλει θα αποφασίσει εάν τη Δευτέρα θα επιβληθούν οι κυρώσεις ή όχι.

Ακόμη, ο Πενς σημείωσε ότι οι συνομιλίες αξιωματούχων των δύο κυβερνήσεων, οι οποίες άρχισαν την Τετάρτη, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ξεκαθάρισε ότι η θέση του Λευκού Οίκου για τους δασμούς δεν έχει αλλάξει.

«Θα προχωρήσουμε»

Ως «αυτή τη στιγμή», η Ουάσιγκτον εννοεί να «προχωρήσει» στην επιβολή των δασμών, υπογράμμισε η Χάκαμπι Σάντερς σε ανακοίνωσή της, με την οποία προφανώς διέψευδε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει την επιβολή των δασμών ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024