Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου σε απόγνωση - Με Ραγκούση και Μπίστη για την...ανατροπή

Μαξίμου σε απόγνωση – Με Ραγκούση και Μπίστη για την…ανατροπή

Την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει το Μαξίμου ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και την ένδεια πολιτικών στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει η κίνηση του πρωθυπουργού να συμμετέχουν στον  «πρωινό καφέ» ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης

Την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει το Μαξίμου ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου αλλά και την ένδεια πολιτικών στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει η κίνηση του πρωθυπουργού να συμμετέχουν στον  «πρωινό καφέ» ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης.

Μετά την πανωλεθρία των ευρωεκλογών και τη διαφορά 9,3 ποσοστιαίων μονάδων με τη ΝΔ αλλά και τις συντριπτικές ήττες στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους από υποψηφίους που στηρίχθηκαν από την αξιωματική Αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει συμβιβαστεί και με μία ακόμη ήττα στις εθνικές εκλογές, παρά τα όσα λέει προκειμένου να τονώσει το ηθικό των κυβερνητικών στελεχών περί ανατροπής.

Πώς να εκλάβει άλλωστε κανείς την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριλάβει στον πρωινό καφέ όσους  βρισκόντουσαν στα αζήτητα της Κεντροαριστεράς και αναζητούσαν εναγωνίως να βρουν πολιτική στέγη. Όπως έγινε γνωστό, από χθες, Τετάρτη, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης δίνουν το παρών στον «πρωινό καφέ» μαζί με τους Ε. Τσακαλώτο, Ν. Παππά, Π. Σκουρλέτη και άλλα στελέχη ενώ προστέθηκε και η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο πρωθυπουργός ανακατεύει την «τράπουλα» λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ψάχνοντας λύσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το προοδευτικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως οι όποιες προσπάθειες καταβάλει έχουν πέσει στο κενό, έχει αρχίσει να στερεύει από στελέχη πρώτης γραμμής και προκειμένου να στείλει μήνυμα διεύρυνσης,  αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες,  να τοποθετήσει στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια

Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία έχει μπει η οριστικοποίηση των ονομάτων που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις ενώ αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στις επικείμενες εκλογές πλησιάσει το ποσοστό των ευρωεκλογών, τότε είναι πιθανό το κυβερνών κόμμα να χάσει τη μισή κοινοβουλευτική του δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την τελευταία δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές που διεξήχθη την ημέρα διεξαγωγής του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών (εταιρεία pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ) η ΝΔ έχει προβάδισμα 9 μονάδων έναντι της ΝΔ.

Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις για την κατανομή των εδρών

Συγκεκριμένα οι ερευνητές αναφέρθηκαν στα δύο πιθανά σενάρια όσο αφορά στην κατανομή των εδρών των κομμάτων και τη σύνθεση της Βουλής. Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις αναλύσεις των δημοσκόπων οι οποίοι αναφέρονται σε δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα (εξακομματική ή επτακομματική Βουλή).

Οι ερευνητές έχοντας ως σημείο αναφοράς τη μέση τιμή της δημοσκόπησης για κάθε κόμμα, τονίζουν ότι στην πρώτη περίπτωση όπου η Βουλή θα είναι επτακομματική  (με την είσοδο και του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη) η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει οριακώς την αυτοδυναμία με 151 έδρες.

Ειδικότερα η κατανομή των εδρών έχει ως εξής:

ΝΔ 151

ΣΥΡΙΖΑ 74

ΚΙΝΑΛ 22

ΚΚΕ 16

Χρυσή Αυγή 15

Ελληνική Λύση 12

ΜέΡΑ25 9

Στο δεύτερο σενάριο, όπου δηλαδή η Βουλή θα είναι εξακομματική, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται στις 154 έδρες, με το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη να μένει εκτός.

Στην περίπτωση της εξακομματικής Βουλής η κατανομή των εδρών έχει ως εξής:

ΝΔ 154 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 77

ΚΙΝΑΛ 25

ΚΚΕ 17

Χρυσή Αυγή 15

Ελληνική Λύση 12

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024