Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota και Subaru ενώνουν τις δυνάμεις τους -και- για την ηλεκτροκίνηση

Toyota και Subaru ενώνουν τις δυνάμεις τους -και- για την ηλεκτροκίνηση

Οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες συμπράττουν για την εξέλιξη μιας νέας ηλεκτρικής πλατφόρμας η οποία θα φιλοξενήσει στο μέλλον μεσαία και μεγάλα sedan και SUV.

Μετά τη συνεργασία τους στην εξέλιξη των GT 86/BRZ, oι Toyota και Subaru γνωστοποίησαν τη νέα συμφωνία τους για την από κοινού εξέλιξη μιας αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής η οποία θα φιλοξενήσει μεσαία και μεγάλα sedan και SUV, κατηγοριών C και D.

Το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα θα είναι ένα μεσαίο SUV το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή  του στην Ευρώπη το 2020, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την αρχιτεκτονική, οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού και το ηλεκτρικό σύνολο καθώς και θα καθορίσουν τη σχεδίαση του νέου μοντέλου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα, ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στην ηλεκτρική εξίσωση θα συνδυαστεί η περιώνυμη τεχνογνωσία τετρακίνησης της Subaru με την ηλεκτρική τεχνολογία της Toyota. Αυτό που επίσης έχει γίνει γνωστό ότι μετά την έλευση του μεσαίου SUV η πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση για ένα μεγάλο sedan κατηγορίας D και ένα αντίστοιχης κατηγορίας SUV.

Παράλληλα, με την ανακοίνωση για την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας, η Toyota έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις σε σχέση με την ηλεκτρική στρατηγική της η οποία όπως επεσήμανε θα είναι απολύτως στοχευμένη με δεδομένες τις ποικίλες διαφοροποιήσεις που υφίστανται σε επίπεδο νομοθεσιών και υποδομών από χώρα σε χώρα. Το δόγμα του ιαπωνικού ομίλου για την ηλεκτροκίνηση συνοψίζεται στο λανσάρισμα «του σωστού προϊόντος, στη σωστή αγορά τη σωστή στιγμή».

Υπό αυτό το σκεπτικό τα ηλεκτρικά προϊόντα των Toyota-Subaru θα βρουν πρώτα διέξοδο στις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και της Ιαπωνίας όπου η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα βρίσκεται σε άνοδο και όπου υπάρχει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη υποδομή που επιτρέπει την υποστήριξή τους.

Σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνει η Toyota, θα εμμείνει στην εξέλιξη υβριδικών συνόλων εξακολουθώντας  παράλληλα την έρευνα και την εξέλιξη προς την κατεύθυνση των κυψελών καυσίμου και της υδρογονοκίνησης, τα οποία όπως έχει επανειλημμένως τονίσει, θα αποτελέσουν το μέλλον, καθώς εκπροσωπούν την πιο αποδοτική λύση από περιβαλλοντικής απόψεως.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024