Μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ, η οποία από χθες Δευτέρα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Ιλιντεν», όπου ομάδα του συντάγματος Πεζικού πραγματοποίησε άσκηση επίδειξης.

Ενώπιον δώδεκα πρεσβευτών

Ενώπιον των δώδεκα πρεσβευτών και των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της ειδικής ομάδας του Πεζικού.

«Αυτή η ομάδα αποτελεί τον πυρήνα ανάπτυξης της βασικής μονάδας με την οποία η χώρα μας θα συνεισφέρει στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Είναι ελαφριά ομάδα μάχης του πεζικού. Προέρχεται από το τάγμα των Ρέιντζερ και είναι πλήρως εκπαιδευμένη στις δραστηριότητες πεζικού», σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ.

Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν μεθοδολογική άσκηση επίδειξης για «υποστήριξη δυνάμεων ταχείας αντίδρασης», σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

«Ικανότητες και δεξιότητες»

«Οι ικανότητες και οι δεξιότητες που παρουσιάστηκαν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι ο στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και πως το κράτος έχει την ικανότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες να είναι ενεργός σύμμαχός του», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας