Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Πλεύρης: «Ο νέος ποινικός κώδικας της κυβέρνησης είναι η... χαρά του τρομοκράτη»

Θ. Πλεύρης: «Ο νέος ποινικός κώδικας της κυβέρνησης είναι η… χαρά του τρομοκράτη»

Κριτική από τη ΝΔ για τη μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων με την τρομοκρατία

Ανεβάζει τους τόνους η Νέα Δημοκρατία για το νέο ποινικό κώδικα που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση. Μάλιστα εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία που αφορούν τη μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη των εμπλεκόμενων με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οπως αναφέρει ο Θανάσης Πλεύρης, δικηγόρος και υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας: «Η κατάθεση του νέου ποινικού κώδικα προκειμένου να ψηφιστεί με μία μόνο συζήτηση στη Βουλή και χωρίς καμία διαβούλευση τρεις ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών συνιστά την πιο χυδαία συναλλαγή μιας κυβέρνησης που πάει σε εκλογές με ποινικούς εγκληματίες. Ο ποινικός μας κώδικας αλλάζει ριζικά μετά από πενήντα έτη χωρίς καμία συζήτηση και μεταξύ των εγκληματιών που θα ευνοηθούν θα είναι και όποιοι καταδικασθούν για τρομοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστός στην στήριξη των παιδιών που θέλει να χαϊδεύει, αφού τους διασφάλισε δυνατότητα πλαισίου αδειών και ευνοϊκότερων αποφυλακίσεων με τους προηγούμενους νόμους, πλέον αλλάζει και την ποινική τους μεταχείριση. Το πλαίσιο ποινών αλλάζει προς το ευμενέστερο αφού πλέον σε περίπτωση ανθρωποκτονίας εκτός από την ισόβια κάθειρξη υπάρχει και δυνατότητα κάθειρξης μόλις δέκα ετών, ενώ αντίστοιχα η πρόσκαιρή κάθειρξή και για τα εγκλήματα της τρομοκρατίας μειώνεται από το πλαίσιο δέκα έως είκοσι έτη στο πλαίσιο πέντε έως δεκαπέντε έτη. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ό,τι όσοι καταδικασθούν ως τρομοκράτες θα έχουν ευνοϊκότερο πλαίσιο ποινών και θα αποφυλακισθούν σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Εάν προσθέσουμε σε αυτά ότι όποιος κατασκευάζει μολότοφ και άλλες εκρηκτικές ύλες και όποιος στρατολογεί για τρομοκρατική οργάνωση τρομοκράτες, βρίσκει δηλαδή άτομα και τα εκπαιδεύει, τιμωρείται με ποινή πλημμελήματος, δηλαδή με ποινή χάδι, γίνεται αντιληπτό ότι ο νέος ποινικός κώδικας είναι ελκυστικός για τον τρομοκράτη».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024