Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρία απλά βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα

Τρία απλά βήματα για γρήγορο αδυνάτισμα

Κάνοντας τις σωστές επιλογές θα είστε σε θέση να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά

Εάν δεν έχετε ισχυρή δύναμη της θέλησης , τότε η πείνα θα σας κάνει να παραιτηθείτε γρήγορα από τον στόχο σας για αδυνάτισμα.

Το σχέδιο που περιγράφεται παρακάτω, μπορεί να σας βοηθήσει με τους εξής τρόπους:

  1. Μειώνοντας σημαντικά την όρεξή σας για φαγητό
  2. Διευκολύνοτας την απώλεια βάρους, χωρίς να σας οδηγήσει στην πείνα
  3. Βελτιώνοντας τη μεταβολική σας υγεία

Ακολουθεί ένα απλό σχέδιο με 3 βήματα για να χάσετε βάρος γρήγορα.

1. Μείνετε μακριά από τους απλούς υδατάνθρακες

Οι απλοί υδατάνθρακες είναι σάκχαρα κι ενώ κάποια σάκχαρα υπάρχουν φυσικά σε τρόφιμα (π.χ. στο γάλα), τα περισσότερα προστίθενται στα φαγητά του εμπορίου και πρέπει να τα αποφεύγετε για να αδυνατίσετε.

Αν θέλετε να μειώσετε την όρεξή σας για φαγητό και να χάσετε βάρος, πρέπει να αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες που βρίσκονται στα αναψυκτικά, τα μπισκότα, το λευκό ψωμί, τα λευκά μακαρόνια, τα πατατάκια.

Αντιθέτως, πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας σύνθετους υδατάνθρακες, τους οποίους θα βρείτε στα τρόφιμα ολικής άλεσης και τα όσπρια.

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απλοί υδατάνθρακες, οι οποίοι ωστόσο δρουν ως σύνθετοι και άρα είναι καλοί για τη δίαιτά σας.

2. Καταναλώστε πρωτεΐνη, λίπος και φυτικές ίνες

Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λίπους και μια πηγή φυτικών ινών.

*Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορούν να μειώσουν την επιθυμία για φαγητό και να σας κάνουν να χορτάσετε με 441 λιγότερες θερμίδες ημερησίως, αφού σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

*Σε κάθε γεύμα σας, γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να φάτε τεράστιες ποσότητες από αυτά χωρίς να επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες. Επίσης, οι φυτικές ίνες επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού.

*Μη φοβάστε να τρώτε λίπος. Όπως και με τους υδατάνθρακες, έτσι και με τα λίπη: υπάρχουν τα λίπη που κάνουν καλό στον οργανισμό και τα λίπη που βλάπτουν την υγεία. Συγκεκριμένα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τον μεταβολισμό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να επιταχύνουν την καύση του λίπους και να μειώσουν το γλυκαιμικό φορτίο του γεύματός σας. Μπορείτε να τα βρείτε στο αβοκάντο, τα ψάρια, τα καρύδια και τον λιναρόσπορο.

3. Γυμναστείτε με βάρη 3 φορές την εβδομάδα

Δε χρειάζεται να γυμναστείτε για να χάσετε βάρος με αυτό το σχέδιο, αλλά συνιστάται.

Προσπαθήστε να επισκέπτεστε το γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους. Κάντε μια προθέρμανση και σηκώστε μερικά βάρη, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του γυμναστή σας.

Κάνοντας βάρη θα κάψετε αρκετές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, η οποία είναι μια κοινή παρενέργεια της απώλειας βάρους.

Εάν πάλι τα βάρη δε σας ακούγονται καλή ιδέα, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε το είδος γυμναστικής που σας αρέσει, όπως περπάτημα, Pilates, τζόκινγκ, ποδήλατο ή κολύμβηση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024