«Είναι ιδιαίτερη τιμή που η πόλη μου με εξέλεξε δήμαρχο» είπε μιλώντας στο One Channel ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος εξελέγη στα Ιωάννινα με ποσοστό 50,33 έναντι 49,67 του αντιπάλου του και μέχρι πρότινος δημάρχου, Θωμά Μπέγκα.

«Η εκλογή μου αποδεικνύει ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις και αυτό για μένα αποτελεί ύψιστη τιμή ότι η πόλη μου με εξέλεξε τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην Ελλάδα» είπε ο κ. Ελισάφ κληθείς να σχολιάσει τη εκλογή του.

«Αυτό αυξάνει και τις δικές μου υποχρεώσεις απέναντι στην ιστορία αλλά και απέναντι στην πόλη και τις παραδόσεις της» συμπλήρωσε.

«Έχουμε δημιουργήσει μια ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη και μακριά από πολιτικά κόμματα και επιχειρηματικά συμφέροντα δημοτική παράταξη του τελευταίους δέκα μήνες. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και τις προγραμματικές μας θέσεις και το όραμα μας για τα Γιάννενα της νέας εποχής. Αυτό το οποίο σκοπεύουμε είναι, αφενός μεν η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά παράλληλα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που η πόλη μας έχει, έτσι ώστε να γίνει ένας κόμβος στην ευρύτερη περιοχή σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας