Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lexus RX 2020: Εξελικτική ανανέωση

Lexus RX 2020: Εξελικτική ανανέωση

Το μεγαλύτερο SUV της Lexus ανανεώνεται με την υπόσχεση περισσότερης άνεσης, ασφάλειας αλλά και περισσότερα σε επίπεδο συνδεσιμότητας.

H ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε μια μετριοπαθώς ανανεωμένη εκδοχή του RX το οποίο αναβαθμίζει τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας εστιάζοντας παράλληλα σε στοχευμένες αλλαγές στην αθέατη πλευρά του που αποσκοπούν σε μια συνολικά βελτιωμένη εμπειρία.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, παρά την προφανή ομοιότητα με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, το RX, διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ξαναγραμμένα πλευρικά τμήματα, ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη που πλαισιώνει τις επίσης νέες, απολήξεις της εξάτμισης.

Νέας σχεδίασης είναι και φωτιστικά σώματα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της επταθέσιας έκδοσης η τρίτη σειρά καθισμάτων έχει ανασχεδιαστεί και προσφέρει νέες δυνατότητες ρύθμισης οι οποίες και υπόσχονται να εξασφαλίσουν περισσότερη άνεση στους επιβάτες του συγκεκριμένου καθίσματος.

Βελτιωμένη σύμφωνα με την Lexus προδιαγράφεται και η ακαμψία του πλαισίου χάρη σε βελτιώσεις στη συναρμογή αλλά και τις επίσης πιο άκαμπτες αντιστρεπτικές δοκούς. Παράλληλα το RX διαθέτει νέα αμορτισέρ, βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης τιμονιού ενώ στο τεχνολογικό του εξοπλισμό έχει προστεθεί το σύστημα Active Cοrnering Assist, το οποίο υπόσχεται να περιορίσει τα φαινόμενα υποστροφής, διασφαλίζοντας καλύτερο δυναμικό έλεγχο ευστάθειας.

Όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, το ανανεωμένο RX εξακολουθεί να εξοπλίζεται αποκλειστικά με υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζει ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων με απόδοση 313 ίππων και 335 Nm ροπής. Το σύνολο συμπληρώνει κιβώτιο CVT σε συνδυασμό με τετρακίνηση, ενώ σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το RX υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το RX είναι το πρώτο μοντέλο της Lexus που εφοδιάζεται με τα αυτόματα LED φωτιστικά σώματα BladeScan Adaptive High-Beam, η καινοτομία των οποίων έγκειται στην παρουσία δύο κινούμενων κατόπτρων στο εσωτερικό των σωμάτων τα οποία συνεργάζονται με αισθητήρες και αλλάζουν αναλόγως με τις συνθήκες την κατεύθυνση της δέσμης φωτός, προκειμένου να μην τυφλώνουν τους διερχόμενους από αντίθετη κατεύθυνση οδηγούς. Σύμφωνα με την Lexus τα αυτόματα φωτιστικά σώματα προσφέρουν επίσης καλύτερη ορατότητα.

Επιπλέον, το κορυφαίο SUV της Lexus επωφελείται από την αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας των Ιαπώνων η οποία περιλαμβάνει, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας, αυτόματα ρυθμιζόμενο με τη συνδρομή radar cruise control και σύστημα αποτροπής συγκρούσεων με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών.

Βελτιωμένες είναι και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας του RX το οποίο επωφελείται από Apple CarPlay, Android Auto αλλά και δυνατότητα φωνητικού ελέγχου για ορισμένες λειτουργίες του infotainment που με τη σειρά του αποκτά μια νέα υψηλής ευκρίνειας οθόνη.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024