Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητηθούν οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

H συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν υπήρχε η επιθυμία να μεταδοθεί ζωντανά έστω η εισήγηση του πρωθυπουργού, όπως γινόταν σε παλαιότερα συμβούλια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού επί του ζητήματος, μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει από την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στις επίμαχες αλλαγές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή – πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του συναίνεση για τα νέα πρόσωπα, ώστε να ολοκληρωθεί η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν αρνητική, με την Πειραιώς να κάνει λόγο για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» και να υποστηρίζει πως «ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη».

Γράψτε το σχόλιο σας