Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Κεκλεισμένων θυρών το υπουργικό συμβούλιο για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Κεκλεισμένων θυρών το υπουργικό συμβούλιο για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού επί του ζητήματος, μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει από την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στις επίμαχες αλλαγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να συζητηθούν οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

H συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών καθώς δεν υπήρχε η επιθυμία να μεταδοθεί ζωντανά έστω η εισήγηση του πρωθυπουργού, όπως γινόταν σε παλαιότερα συμβούλια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού επί του ζητήματος, μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει από την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στις επίμαχες αλλαγές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έστειλε επιστολή – πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του συναίνεση για τα νέα πρόσωπα, ώστε να ολοκληρωθεί η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απάντηση της ΝΔ ήταν αρνητική, με την Πειραιώς να κάνει λόγο για «εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία» και να υποστηρίζει πως «ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη».

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024