Η MINI έχει ξεκινήσει από καιρό τις προετοιμασίες για την έλευση της πρώτης της αμιγώς ηλεκτρικής πρότασης ευρείας παραγωγής η οποία θα πάρει την μορφή της τρίθυρης hatchback έκδοσης του μοντέλου και θα μπει στην παραγωγή αρχές Νοεμβρίου αφού πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε στο πλαίσιο της διαδικασίας αντίστροφης μέτρησης και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα του ως ηλεκτρικού η MINI θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες του MINI Cooper SE όπως θα ονομάζεται αναθέτοντας ένα ρόλο που συνήθως, αναλαμβάνουν μεγάλα SUV.

Σε συνεργασία με την Lufthansa Cargo το ΜΙΝΙ Cooper SE ανέλαβε να ρυμουλκήσει για μερικά μέτρα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το βάρους 150 τόνων Boeing 777F. Για την ιστορία πρόκειται για ένα αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων το οποίο είχε αναλάβει και την μεταφορά του BMW Vision iNext από το Μόναχο σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Πεκίνο και αντιστρόφως για την παρουσία του σε εκδηλώσεις.

Πλην του τιτάνιου έργου που ανέλαβε το MINI Cooper SE για λόγους προώθησης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ηλεκτρικό MINI αναμένεται να προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. και ισχύ 184 ίππων από το μοτέρ που εφοδιάζει και το BMW i3S.

Οι επίσημες συστάσεις έχουν ήδη κάνει λόγο για το πρώτο «ηλεκτρικό hot-hatch», με τη βρετανική φίρμα να έχει επίσης δηλώσει ότι το ηλεκτροκίνητο MINI δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα τυπικά οδηγικά χαρακτηριστικά του, συνδυάζοντας «μηδενικές εκπομπές ρύπων με οδική συμπεριφορά που παραπέμπει σε kart».