Φωτογραφίες: Automedia

Η GLB τυγχάνει το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο που φιλοξενείται στην αρχιτεκτονική MFA όπου,  βασίζεται όλη η σειρά των compact μοντέλων της γερμανικής φίρμας από την A-Class και τις «παράγωγές» CLA  έως την B-Class και GLA.

Mε δεδομένο επίσης ότι η Mercedes-Benz έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο επταθέσιας B-Class, το «βάρος» μιας αντίστοιχης έκδοσης που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβαίνοντες πέφτει στην GLB που αναμένεται  να αποκαλυφθεί  διαδικτυακά μέσα στο καλοκαίρι, με την προοπτική να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της  στην Φρανκφούρτη και να διατεθεί αμέσως μετά.

Μέχρι τότε η… μεγαλύτερη μικρή της Mercedes-Benz συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης με ολοένα και λιγότερο καμουφλάζ, αποκαλύπτοντας ότι σχεδιαστικά σκοπεύει να μείνει πιστή μέχρι κεραίας στο ομώνυμο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν περίπου ενάμιση μήνα στην έκθεση της Σαγκάης.

Βέβαια το GLB Concept είχε ένα σαφώς πιο περιπετειώδη προσανατολισμό, όπως καταμαρτυρούσαν τα πιο ογκώδη προστατευτικά πλαστικά στους θόλους, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τα χωμάτινα ελαστικά, στοιχεία που δεν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην έκδοση παραγωγής.


Αυτό που κάθε άλλο θα πρέπει να αποκλειστεί είναι ένα off-road εξοπλιστικό πακέτο καθώς η Mercedes-Benz, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φλερτάρει εντόνως με την ιδέα να προσθέσει μια πιο περιπετειώδη έκδοση στην γκάμα της GLB και η οποία αναμένεται να εστιάσει σε ουσιαστικές βελτιώσεις, διαθέτοντας μια διαφορετική ανάρτηση και τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της απόστασης από το έδαφος, σύστημα DSR και φυσικά τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά τις «απλές» εκδόσεις της νέας GLB, το νέο SUV θα είναι διαθέσιμο σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδοχές οι οποίες και αναμένεται να είναι περισσότερες από ό,τι θα υπέθετε κανείς με βάση τις υπόλοιπες «μικρές» Mercedes-Benz. Θα είναι διαθέσιμη  τόσο με μηχανικά όσο και αυτόματα κιβώτια ενώ, μια ματιά στους κινητήρες με τους οποίους είναι διαθέσιμες οι A και B-Class δίνει μια σαφή εικόνα για την γκάμα της GLB η οποία δεδομένα θα περιλαμβάνει και εκδόσεις με τα διακριτικά 35 και 45 AMG με την υπογραφή του Affalterbach.

Παράλληλα σε δεύτερο χρόνο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη παραλλαγή της με την ονομασία EQB.