Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes Concept GLB: Επταθέσια δόση αυθεντικής περιπέτειας

Mercedes Concept GLB: Επταθέσια δόση αυθεντικής περιπέτειας

Η GLB αποκαλύπτεται, αρχικά ως ένα περιπετειώδους αισθητικής και επταθέσιο πρωτότυπο με προορισμό την έκθεση της Σαγκάης, χωρίς να αναμένεται ωστόσο να διαφοροποιηθεί ριζικά στο μέλλον, ως έκδοση παραγωγής.

Η γερμανική φίρμα δημοσιοποίησε τις πρώτες εικόνες της GLB που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην επικείμενη έκθεση της Σαγκάης ως πρωτότυπο και προοδευτικά θα μετουσιωθεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής που θα τοποθετηθεί στην γκάμα ανάμεσα σε GLA και GLC.

Η πρωτότυπη GLB δείχνει να επαληθεύει απολύτως τις προσδοκίες για μια αυθεντικά περιπετειώδη αισθητική ενώ η έκπληξη στην προκειμένη περίπτωση προέρχεται από την χωροταξία του εσωτερικού μιας και το πρωτότυπο μοντέλο θα εμφανιστεί στην κινεζική έκθεση ως επταθέσιο παρά το σχετικά περιορισμένο αποτύπωμά της το οποίο συνοψίζεται από τις διαστάσεις των 4,62 μ. μήκους και ενός μεταξονίου που δεν ξεπερνά τα 2,82 μ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Mercedes-Benz, τα δύο επιπλέον καθίσματα που παρεπιδημούν πίσω από τη δεύτερη σειρά, δεν ενδείκνυνται μόνο για έκτακτες περιστάσεις καθώς μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση δύο «μεσαίου μεγέθους» ενηλίκους.

Πλην της επταθέσιας διάταξής του, κατά τα άλλα η GLB Concept εμφανίζει μια απολύτως αναγνωρίσιμη εικόνα ως μέλος της SUV γκάμας της Mercedes-Benz, διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που την ταυτοποιούν ως τυπικό δείγμα των νέων «μικρών» της Mercedes-Benz, όπως αποδεικνύει το εσωτερικό της και το χαρακτηριστικό layout του συστήματος MBUX σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Η διαφοροποίηση προέρχεται κυρίως από την αισθητική του εξωτερικού το οποίο απηχεί μεν το γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα των νεότερων μοντέλων της φίρμας, δοσμένο ωστόσο με ένα πιο αθλητικό και περιπετειώδη τρόπο, όπως διαπιστώνει κανείς με μια ματιά στην τετραγωνισμένη όσο και μυώδη σιλουέτα της και την αφθονία προστατευτικών και λεπτομερειών που δημιουργούν την εντύπωση –και όχι μόνο την εντύπωση- ενός καθαρόαιμου off-road και σε αντίθεση με τα συνήθη σχεδιαστικά πρότυπα σε αυτή την τάξη μεγέθους.

Χαρακτηριστική του σχεδιαστικού σκεπτικού βάσει του οποίου δημιουργήθηκε η GLB είναι η δήλωση της Britta Seeger, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG η οποία είπε ότι: «αναρωτηθήκαμε κατά πόσο υπάρχει χώρος για ένα ακόμα SUV ανάμεσα σε GLA και GLC. Το Concept GLB είναι απάντηση σε αυτό το ερώτημα και αποδεικνύει τις δημιουργικές ιδέες που έχουμε για την συγκεκριμένη κατηγορία».

Ως πρωτότυπο η GLB Concept θα κάνει την πρεμιέρα της στην κινεζική έκθεση φιλοξενώντας στα σπλάχνα της, το γνωστό από τις νέες Α, B-Class και CLA δίλιτρο turbo κινητήρα των 224 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών διαμορφώσεων.

Επίσης, αν και επί του παρόντος η γερμανική φίρμα δεν μπαίνει στη διαδικασία να διευκρινίσει την εγγύτητα -χρονική και ουσιαστική -της GLB Concept στην παρεπόμενη έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται το 2020, τα χαρακτηριστικά της, προδίδουν ότι δεν απέχει πολύ ούτε χρονικά ούτε και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της από την τελική μορφή της.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024