Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πενς και Γκουαϊδό συμφώνησαν : Πρέπει να φύγει ο Μαδούρο

Πενς και Γκουαϊδό συμφώνησαν : Πρέπει να φύγει ο Μαδούρο

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς γνωστοποίησε ότι συζήτησε με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και απαίτησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι συζήτησε χθες Τετάρτη με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και απαίτησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Ο Μαδούρο πρέπει να φύγει»

«Μίλησα με τον θαρραλέο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό στο τηλέφωνο σήμερα [σ.σ. χθες Τετάρτη]» ανέφερε ο Πενς σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Του είπα ότι η Αμερική θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό της Βενεζουέλας ώσπου να αποκατασταθεί η ελευθερία! Ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει λόγω της δικτατορίας και της καταπίεσης. Ο Νικολάς Μαδούρο πρέπει να φύγει», πρόσθεσε.

«Αρπαγας και σφετεριστής»

Ο Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ως νόμιμος αρχηγός του κράτους, αποκαλεί «άρπαγα» και «σφετεριστή» της εξουσίας τον σοσιαλιστή πρόεδρο Μαδούρο, αφού δεν αναγνωρίζει τη νίκη του στις εκλογές του 2018, από τις οποίες απείχε η αντιπολίτευση.

Από την άλλη, ο Μαδούρο αποκαλεί τον Γκουαϊδό άνθρωπο της «βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» και καταγγέλλει ότι η αντιπολίτευση αποπειράται να τον ανατρέψει πραξικοπηματικά.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024