Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οργισμένη απάντηση της Κόλλια στη Νοτοπούλου που είπε «άχρηστο» το υπουργείο της

Η οργισμένη απάντηση της Κόλλια στη Νοτοπούλου που είπε «άχρηστο» το υπουργείο της

Απάντηση για το «άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που η Κατερίνα Νοτοπούλου κατάφερε και μετέτρεψε σε χρήσιμο», έδωσε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Απάντηση για το «άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που η Κατερίνα Νοτοπούλου κατάφερε και μετέτρεψε σε χρήσιμο», έδωσε η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα θέλησε να ενημερώσει την κα Νοτοπούλου πως το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δεν είναι άχρηστο, αλλά ιστορικό και ήταν τιμή της που υπηρέτησε σε αυτό.

Η δήλωση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

«Η κα Νοτοπούλου αποκάλεσε απαξιωτικά «άχρηστο» το ΥΜΑΘ και υποστήριξε ότι ήταν μια «πρόκληση» πώς θα το μετέτρεπε κατά τη θητεία της σε «χρήσιμο».

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την άγνοια και αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Ενημερώνω, λοιπόν, την κα Νοτοπούλου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που είναι μεγάλη τιμή μου που το υπηρέτησα πριν από εκείνη, δεν ήταν ποτέ «άχρηστο», σε κανένα σημείο της πορείας του.

Πέρα από τις αναπτυξιακές και πολιτιστικές αρμοδιότητές του, που θα μπορούσαν σίγουρα να είναι μεγαλύτερες αλλά παρέμειναν κρίσιμες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΥΜΑΘ διατελεί έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο:

Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ιστορικό σύμβολο και ασπίδα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρά τη θέληση όλων εκείνων που θέλουν να το απαξιώσουν από μέσα ή από έξω, για προφανείς αντεθνικούς λόγους.

Ιστορικοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Νικόλαο Μάρτη ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, και φυσικά το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάναμε μεγάλο αγώνα για να διατηρήσει το ΥΜΑΘ τον κρίσιμο ιστορικό του ρόλο. Και θα επιμείνουμε σ’ αυτόν τον αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδας, όπως και για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να μην παραχωρηθεί το ιστορικό και βαθιά ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ας μην απορούν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση που αντιμετωπίζουν από τον ελληνικό λαό. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η απομάκρυνσή τους από τις εθνικές θέσεις είναι εκείνη που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο έργο, σημαντικό ή όχι, έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

Εμείς τους προειδοποιήσαμε, τους στηρίξαμε έντιμα για το καλό των συμπολιτών μας την τετραετία που πέρασε, μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές.

Αποδεικνύουν δυστυχώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που έλαβαν και άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός, αν επιμείνουν να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος», αναφέρει η πρώην υπουργός στην ανακοίνωσή της.

Το «φάουλ» της Νοτοπούλου για το άχρηστο υπουργείο

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Grtimes, η Κατερίνα Νοτοπούλου παραδέχτηκε πως το μόνο της λάθος ήταν οι ροζ γόβες, καθώς το κόμμα της εξέλεξε 7 δημοτικούς συμβούλους στις εκλογές 2019.

Η αυτοαποθέωση δεν έλειψε σχετικά με την θητεία της στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, αναφέροντας πως το ανέλαβε άχρηστο και το έκανε… χρήσιμο.

«Στο πρωθυπουργικό γραφείο δώσαμε αγώνες και μάχες. Το γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Το ΥΜΑΘ ήταν μια μεγάλη πρόκληση: πως ένα άχρηστο υπουργείο μετατρέπεται σε χρήσιμο υπουργείο και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ένα στοίχημα ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024