Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τους διορισμούς «ημετέρων»

Τι απαντά το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τους διορισμούς «ημετέρων»

Η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργου Φλωρεντή - Σε λίγο η απάντηση του in.gr

Το δημοσίευμα του in.gr για προεκλογικά μαγειρέματα από τον Νίκο Παππά, με τίτλο: «Προεκλογικά μαγειρέματα για διορισμούς «ημετέρων» διευθυντών στο υπουργείο του Παππά», οδήγησε στην απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργου Φλωρεντή, ο οποίος χθες μίλησε για ψευδές και ανυπόστατο δημοσίευμα.

Οπως υποστηρίζει:

·         Η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Υπουργείου γίνεται με πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Νόμου 4389/2016.

·         Η επιλογή των προϊσταμένων δεν γίνεται από την πολιτική ηγεσία, αλλά από ανεξάρτητο συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν δύο μέλη από το ΑΣΕΠ, ένα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έναν Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου (ο οποίος έχει επίσης επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ) και έναν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

·         Η κατάταξη των υποψηφίων μέσω μοριοδότησης, όπως αυτή προβλέπεται από το Νόμο, καθιστά τη διαδικασία αδιάβλητη.

·         Μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει εντός των ημερών την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αποφασίστηκε η αναβολή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για μετά τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη πλήρωσης των υπόλοιπων θέσεων προϊσταμένων, η περίοδος κατάθεσης αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου 2019, με τη διαδικασία εξέτασης των φακέλων να αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και σίγουρα πολύ αργότερα από τις εθνικές εκλογές».

Σε λίγο η απάντηση του in.gr 

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024