Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προεκλογικά μαγειρέματα για διορισμούς «ημετέρων» διευθυντών στο υπουργείο του Παππά

Προεκλογικά μαγειρέματα για διορισμούς «ημετέρων» διευθυντών στο υπουργείο του Παππά

Ασκούνται πιέσεις για παράκαμψη των διαδικασιών ώστε να επιλεγούν τελικά οι «εκλεκτοί» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά

Σκοτεινές και ύποπτες μεθοδεύσεις εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπου -εν όψει εκλογών- η ηγεσία του Νίκου Παππά μοιάζει να αγωνιά για διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα άλωσης και κατάληψης του Δημοσίου από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μίας γενικότερης εκστρατείας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα πεδία της διοίκησης και με κυρίαρχο στρατήγημα τον διορισμό νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Οι ύποπτες πρακτικές και πιέσεις που ασκούνται στο ΥΨΗΠΤΕ, εκδηλώνονται με προσπάθειες παράκαμψης ή κατ΄ουσίαν αλλοίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, με αντικείμενο την πλήρωση διευθυντικών θέσεων στο υπουργείο του κ. Παππά. Κάποιες από αυτές σε νευραλγικές διευθύνσεις.

Οι πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί πριν από μερικές εβδομάδες.

Καταγγελίες

Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, τις τελευταίες ημέρες και ειδικώς αφότου προαναγγέλθηκαν οι εθνικές εκλογές, οι γενικοί γραμματείς έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία πιέσεων προς υποψηφίους διευθυντές, ώστε αυτοί να αποποιηθούν θέσεις που δικαιωματικά θα καταλάμβαναν.

Προφανής επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι, κατά τις ίδιες καταγγελίες, η παράκαμψη της διαδικασίας ΑΣΕΠ με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και όσο εκκρεμούν οι προσωπικές συνεντεύξεις, οι οποίες μοριοδοτούνται με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία Παππά επιδιώκει να προωθήσει τους δικούς της εκλεκτούς με συνοπτικές διαδικασίες και με πρωτοφανή σπουδή, προφανώς εν όψει εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι επίμαχες διευθύνσεις διαχειρίζονται κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία σχετίζονται και με την ασφάλεια της χώρας.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024