Ο μαροκινής καταγωγής street artist, Mohamed L’Ghasham φιλοτεχνεί φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας, εμπνευσμένες από vintage καθημερινές οικογενειακές στιγμές αλλά και ποικίλα αντικείμενα.

Ο καλλιτέχνης προάγοντας το κριτήριο της αυθεντικότητας,  συχνά επιλέγει αυθόρμητα φωτογραφικά «ατυχήματα» ενώ οι απεικονίσεις του είναι αφιερωμένες σε οικογενειακά γεύματα, στο μαγείρεμα των μικρών παιδιών, στο νοικοκυριό του σπιτιού, στο χορό δύο ηλικιωμένων.

Αυτές οι απλές και καθημερινές στιγμές, που περνούν σχεδόν ανεπαίσθητα από την ανθρώπινη ζωή, στην κλίμακα τυφλής όψης κτιρίου αποκτούν καινούργιο νόημα, σχεδόν καθολικό και καθηλωτικό για τον περαστικό που τις αντικρίζει.

Ο με έδρα τη Βαρκελώνη L’Ghasham επιλέγει ως επί το πλείστον γήινους τόνους και απαλά χρώματα ενώ συνδέει την κάθε τοιχογραφία με το αστικό περιβάλλον στο οποίο έχει φιλοτεχνηθεί.

Παραμένοντας πιστός στην vintage αισθητική αλλά και στην πιστότητα της στιγμής σε κάθε έργο του, ο θεατής την ίδια στιγμή που απολαμβάνει την τοιχογραφία «σχεδόν ακούει» και το κλικ της φωτογραφικής μηχανής.

Στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο L’Ghasham αναρτά κάθε τοιχογραφία αλλά και κοντινά της καρέ που ρίχνουν φως στις λεπτομέρειες των έργων του.

Σε ανάρτηση του ανέφερε στους ακολούθους του : «Εργάζομαι στη νέα μου τοιχογραφία στο Βέλγιο…»