Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βελόπουλος: Η μεγάλη απάτη με τις «Επιστολές του Ιησού»

Βελόπουλος: Η μεγάλη απάτη με τις «Επιστολές του Ιησού»

Στη Μονή Διονυσίου στέλνει ο Κυριάκος Βελόπουλος όσους τον αμφισβητούν για τις επιστολές του Ιησού που πουλά από το κανάλι του. Τα Ellinika Hoaxes αποκαλύπτουν τι ακριβώς ισχύει

Στη Μονή Διονυσίου στέλνει ο Κυριάκος Βελόπουλος όσους τον αμφισβητούν για τις επιστολές του Ιησού που πουλά από το κανάλι του.

O νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής με το κόμμα «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, είχε απαντήσει μάλιστα και στην εκπομπή One Talk για το αν τελικά πουλάει χειρόγραφα του Ιησού λέγοντας χαρακτηριστικά στον παρουσιαστή Δημήτρη Μανιάτη «Ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν. Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι».

Τι ακριβώς είναι όμως αυτές οι χειρόγραφες επιστολές του Ιησού και που τις βρήκε ο Κυριάκος Βελόπουλος;

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί γνήσιο καθώς γράφτηκε 15 αιώνες μετά την εποχή του Χριστού.

Όπως αναφέρουν τα Ellinika Hoaxes οι επιστολές αυτές αποκαλύφθηκαν στον τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Αυτός είδε πάνω σε μία πέτρα το κείμενο του Ιησού, το κατέγραψε και το έστειλε σε όλους του Χριστιανούς.

Το χειρόγραφο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και φυλάσσεται στην Μονή Διονυσίου στο Αγιον Ορος.

Οι επιστολές φυλάσσονται στην Μονή Διονύσου στο Αγιον Ορον/ Πηγή ellinika hoaxes

Αυτό δεν είναι το μόνο χειρόγραφο με περίφημη επιστολή του Ιησού.

Υπάρχουν και αρχαιότερα χειρόγραφα σε άλλες χώρες, όπως η περίφημη επιστολή του Χριστού προς τον Αύγαρο, όλα όμως θεωρούνται ψευδεπίγραφες.

Η μοναδική περίπτωση που όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς έγραψε κάτι, ήταν όταν του παρουσίασαν την μοιχαλίδα και έγραψε κάτι (που δεν διασώθηκε) με το δάκτυλό του στο χώμα.

«…σὺ οὖν τί λέγεις; τοῦτο δὲ εἶπον ἐκπειράζοντες αὐτόν, ἵνα σχῶσι κατηγορίαν κατ᾿ αὐτοῦ. ὁ δὲ Ἰησοῦς κάτω κύψας τῷ δακτύλῳ ἔγραφεν εἰς τὴν γῆν. Ως δὲ ἐπέμενον ἐρωτῶντες αὐτόν, ἀνέκυψε καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ὁ ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ᾿ αὐτήν».

Πάντως η επίσημη εκκλησία και γενικά κάθε χριστιανικό δόγμα  δεν αποδέχεται την ύπαρξη χειρογράφων του Ιησού.

«Ο ίδιος ο Ιησούς τις έγραψε, εδώ μέσα είναι», έλεγε.

Από πλευράς του ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει κατασταλάξει για το αν τελικά πωλούσε ή όχι επιστολές του Ιησού.

Συγκεκριμένα κάποια στιγμή στην εκπομπή του ο πολιτικός είχε αρνηθεί πως πουλούσε επιστολές, μιλώντας επικριτικά σε όποιους τόλμησαν και τον κατηγόρησαν.

Ωστόσο μερικές εκπομπές μετά ο Βελόπουλος όχι μόνο επέμεινε πως πουλά επιστολές, αλλά είπε ξανά και ξανά πως τις επιστολές αυτές τις έγραψε ο ίδιος ο Ιησούς.

«Έχει επιστολές του Ιησού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε; Δεν το πιστεύετε; Ορίστε! Επιστολή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Να τη. Αυτή εδώ είναι. Την έγραψε ο ίδιος. Ο ίδιος ο Θεός μας, ο Χριστός μας γράφει επιστολή. Να τη, ρε παιδιά! Επιστολή του Χριστού μας, του Ιησού μας. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός τις έγραψε. Εδώ μέσα είναι. Νιώθω δέος και μόνο που το κρατώ στα χέρια μου, να έχω τις επιστολές του Ιησού. Ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο;», είχε αναφέρει τότε.

Οι δηλώσεις του τότε είχαν προκαλέσει σάλο, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Βελόπουλος να πετάξει το «μπαλάκι» στον ιστορικό που τα έγραψε.

Όταν εκλέχθηκε το κόμμα του στις ευρωεκλογές, το θέμα με τις χειρόγραφες επιστολές βγήκε ξανά στο προσκήνιο.

Ετσι, ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να απαντήσει ξανά στους επικριτές του μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter.

Ειδικότερα, ο κ. Βελόπουλος χαρακτηρίζει «άεργους» και «τεμπέληδες» όσους του ασκούν κριτική -ειδικά τους πολιτικούς αρχηγούς- για τις περιβόητες… επιστολές του Ιησού και τις θαυματουργές αλοιφές από το Άγιο Όρος, «προϊόντα» που πουλούσε ο ίδιος μέσα από την τηλεόραση.

Δείτε εδώ όταν Κυριάκος Βελόπουλος πωλούσε επιστολές του Ιησού, μετά το αρνήθηκε, μετά το παραδέχθηκε:

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024