Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη στο 2th Insurance Conference.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις σημαντικές προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού για την ελληνική οικονομία, αλλά και στη συρρίκνωση των περιθωρίων χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Όπως είπε,  η πλημμελής εφαρμογή ή και ανατροπή των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές στις συντάξεις, «αποτελούν τον σημαντικότερο δημοσιονομικό κίνδυνο μεσοπρόθεσμα και δρουν επιβαρυντικά στην ανάλυση βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».

Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

«Οι δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα που απηχούν που απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφέστατες. «Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα» είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και τονίζει: «Πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι « ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος».

«Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο