Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW iNext: Με curved οθόνη το ηλεκτρικό SUV των Βαυαρών

BMW iNext: Με curved οθόνη το ηλεκτρικό SUV των Βαυαρών

Η βαυαρική φίρμα έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής του μοντέλου που από το 2021 θα τεθεί επικεφαλής της ηλεκτρικής γκάμας της, ξεκινώντας εκ των έσω όπου το μοντέλο θα διαθέτει μια ευμεγέθη καμπύλη οθόνη για τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και το infotainment

Αν και το iNext, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο το οποίο θα αναλάβει το ρόλο της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της BMW, αναμένεται ως έκδοση παραγωγής από το 2021, πιθανότατα με την ονομασία i5, η βαυαρική φίρμα ξεκίνησε ήδη τη δημοσιοποίηση teasers, προσφέροντας έτσι μια πρώτη ματιά στο εσωτερικού του πληθωρικού μοντέλου, «προδίδοντας» την παρουσία μιας επιβλητικών διαστάσεων οθόνης που κυριαρχεί στο ταμπλό.

Για την ακρίβεια μάλιστα πρόκειται για μια καμπύλη οθόνη η οποία πρόκειται να φιλοξενεί τόσο τις ενδείξεις του δεδομένα ψηφιακού πίνακα οργάνων όσο και αυτές του infotainment σε μια ενιαία επιφάνεια σε αντίθεση με τις τρέχουσες συνήθειες της BMW.

Σύμφωνα δε με τις επίσημες συστάσεις του επικεφαλής για το σχεδιασμό του iNext, Domagoz Dukec, «η διάταξη της οθόνης, θα δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το ταμπλό». Παράλληλα, θα έχει οδηγοκεντρικό προσανατολισμό ενώ όπως επισημαίνεται από την BMW, υπό την οπτική γωνία του οδηγού, η κεντρική οθόνη θα δείχνει εντελώς ανεξάρτητη από το infotainment.

Για την στήριξη της θα αξιοποιηθούν βάσεις κατασκευασμένες από μαγνήσιο ενώ η οθόνη αυτή καθ΄αυτή εκτός από υψηλής ανάλυσης θα αποτελείται από μην ανακλαστικό υλικό το οποίο θα απαλλάξει τη σχεδίαση από την παρουσία ογκώδους επιφάνειας περιμετρικά που σε άλλη περίπτωση θα προσέφερε την απαιτούμενη σκίαση.

Ανεξαρτήτως των πληροφοριών που αφορούν την κεντρική οθόνη του iNext και σε ό,τι αφορά πιο ουσιαστικές πληροφορίες, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό της BMW η παραγωγή του iNext θα αναληφθεί από το εργοστάσιο του Dingolfing. Η ηλεκτρική αυτονομία αναμένεται να ξεπερνά τα 600 χλμ, χάρη στη νέα πέμπτης γενιάς ηλεκτρική αρχιτεκτονική της BMW όπου και θα βασιστεί σε συνδυασμό με τις υψηλής απόδοσης μπαταρίες.

Παράλληλα με δεδομένο το status του και την θέση του στην κορυφή της νέας ηλεκτρικής γκάμας της BMW, το ηλεκτρικό SUV αναμένεται να προσφέρει και ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024