Αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο και να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Ο πρωθυπουργός μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της Κυριακής και την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την πρόωρη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει το βράδυ της Κυριακής από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής και την άμεση προκήρυξη εκλογών. Ο κ. Τσίρπας έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως ανέφερε ο ίδιο το βράδυ των εκλογών σε μια προσπάθεια αναγνώρισης της δυσαρέσκειας που έδειξε ο ελληνικός λαός στην πολιτική του ανέφερε: «Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιο μας για την στήριξη των πολλών. Ήδη το κάνει».Η τελική ετυμηγορία, πρόσθεσε,  ανήκει πάντοτε στον λαό. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη για ισότητα. Ήμουν εδώ , θα είμαι εδώ».

Γράψτε το σχόλιό σας