Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο από ΝΔ στους σχεδιασμούς Τσίπρα για αλλαγές στη δικαστική ιεραρχία

Μπλόκο από ΝΔ στους σχεδιασμούς Τσίπρα για αλλαγές στη δικαστική ιεραρχία

«Για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ στις πληροφορίες για επικείμενες κινήσεις σε ό,τι αφορά αλλαγές στη δικαστική ιεραρχία.

Πηγές της ΝΔ σχολίασαν τις πληροφορίες περί επικείμενων αλλαγών στις ανώτατες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας.

«Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε 6 μέρες θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι επομένως αυτονόητο ότι για λόγους στοιχειώδους πολιτικής ηθικής δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να προχωρήσει στην εκλογή νέου Προέδρου και νέου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να λάβει και τη σχετική απόφαση.

Πρόκειται για μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις (ήδη στο παρασκήνιο κάποιοι κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή) λόγω της βαριάς ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές από την Νέα Δημοκρατία με διαφορά σχεδόν δέκα μονάδων, μια διαφορά που στερεί την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση από την κυβέρνηση για να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Στις 30 Ιουνίου 2019 αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης τόσο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας όσο και η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Νωρίτερα σήμερα και μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής «πάγωσε» η διαδικασία για την ακρόαση των προεπιλεγέντων υποψήφιων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου.

Η Διάσκεψη έχει ήδη γνωμοδοτήσει για τις θέσεις του πρόεδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκκρεμούσε η οριστική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024