Γ. Παπανδρέου : ΚΙΝΑΛ για προοδευτική απάντηση στη συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει
«Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής. Για μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία που θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Αυτήν την Κυριακή, επιλέγουμε: Μια προοδευτική Ελλάδα, μια προοδευτική Ευρώπη», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής. Για μια ισχυρή προοδευτική πλειοψηφία που θα ανατρέψει τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη. Αυτήν την Κυριακή, επιλέγουμε: Μια προοδευτική Ελλάδα, μια προοδευτική Ευρώπη. Την προοδευτική απάντηση στη συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα το ΚΑΡΦΙ.
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη: «Μαζί με την ψήφο μας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Γιατί παλεύουν ενάντια στη συντήρηση. Γιατί παλεύουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η συντήρηση. Παλεύουν για αξίες, για ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα. Ενάντια στον εθνικισμό και σε κάθε μορφή αυταρχισμού, όπως της άκρας δεξιάς».
Όπως τονίζει ο κ. Παπανδρέου, «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, παλεύουν για μια Ευρώπη όπου οι μικρότερες χώρες θα έχουν δυνατή φωνή και θα συνδιαμορφώνουν τις αποφάσεις. Για μια Ευρώπη, που μέσα από την οικονομική Ένωση, θα μας προστατεύει από μελλοντικές κρίσεις αλλά και θα υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.»
» Για μια Ευρώπη που προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της τρίτης τεχνολογικής επανάστασης. Μια Ευρώπη που έχει την βούληση να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση. Μέσω της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, της καθαρής ενέργειας, ανοίγοντας δρόμους για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τις επόμενες γενιές».
«Μια Ευρώπη, που θέλουμε να είναι δυνατή στον κόσμο. Σημερινή συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Όσοι θέλουν να ναρκοθετήσουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προσπαθούν να το μποϊκοτάρουν εκ των έσω. Ευνοούν τις κεντρόφυγες δυνάμεις. Επιχαίρουν για το «brexit».
» Μιλούν για φανταστικούς εχθρούς και ονειρεύονται μια μικρή Ευρώπη κλεισμένη σε τείχη. Προωθούν μια ουτοπία που δεν αφήνει χώρο στη συνύπαρξη διαφορετικών λαών και πολιτισμών. Σε αυτό που ιστορικά είναι η κοινή κληρονομιά και ο πλούτος της Ευρώπης.»
» Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει παγκόσμια το καλύτερο παράδειγμα ανάπτυξης με δημοκρατία. Οι σοσιαλιστές πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ένα οικοδόμημα που χτίζουμε όλοι μαζί. Οικοδόμημα των πολιτών. Το δικό μας όραμα» ανέφερε ο ίδιος.
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Premier League: Καθάρισε τη Σάντερλαντ και πλησίασε την κορυφή η Σίτι, νέα «γκέλα» για την Τσέλσι


