Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Citigo e iV: Ηλεκτρική επαναφορά

Skoda Citigo e iV: Ηλεκτρική επαναφορά

To νέο Citigo σηματοδοτεί την είσοδο της τσεχικής φίρμας στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αποτελώντας το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην 124 ετών ιστορία της και προσφέροντας αυτονομία 265 χλμ. και ισχύ 82 ίππων.

Με ελάχιστη διαφορά από το ανανεωμένο Superb να αποτελεί την πρώτη plug-in υβριδική πρόταση της Skoda, η τσεχική φίρμα αποκάλυψε και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Citigo το οποίο αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό Skoda ευρείας παραγωγής.

Το Citigo e iV όπως είναι η ονομασία του , εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 82 ίππων  το οποίο τροφοδοτείται από  μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh προσφέροντας αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP,  στοιχείο που το καθιστά ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις συνεπικουρούμενων των δεδομένων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του ως city-car, όπως υποδηλώνουν το μήκος των  3,597 μέτρων και το πλάτος των 1,645 μέτρων.
Παρά το μικρό αποτύπωμα του το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda υπόσχεται να προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για τέσσερις επιβάτες αλλά και  χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 250 λίτρα και φτάνει έως και τα 923 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Σε ό,τι αφορά της επιδόσεις του η άμεση απόδοση της ροπής των 210 Nm χάρη στον ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει  στο ηλεκτρικό Citigo τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα ενώ ενδεικτική των δυνατοτήτων του είναι η επιτάχυνση από τα 60 στα 100 χλμ./ώρα η οποία διαρκεί 7,6 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του διαμορφώνεται σε 130 χλμ./ώρα.

Την απαιτούμενη για την κίνηση ηλεκτρική ενέργεια παρέχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60 Ah με ενεργειακή χωρητικότητα 36,8 kWh. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και έχει διαστάσεις 1,1×1,7 μέτρα και ύψος μόλις 30 εκατοστά. Αποτελείται από 168 κυψέλες και προσφέρει αυτονομία 265 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ενώ, κρίσιμη παράμετρο αποτελεί επίσης το γεγονός ότι υπόσχεται φόρτιση  έως 80% σε μόλις μία ώρα με την χρήση καλωδίου φόρτισης CCS (CombinedChargingSystem) σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC)  40 kW. Με wall-box ισχύος 7,2 kW εναλλασσόμενου ρεύματος AC η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 4 ώρες και 8 λεπτά ή σε 12 ώρες και 37 λεπτά με τη σύνδεση σε οικιακό δίκτυο 2,3 kW.

Τόσο το καλώδιο φόρτισης CCS όσο και το καλώδιο φόρτισης AC περιλαμβάνονται στην έκδοση εξοπλισμού  Style και είναι προαιρετικά στην  βασική έκδοση  Citigoe iV Ambition. Όταν αυτές οι επιλογές φόρτισης δεν είναι διαθέσιμες, η μπαταρία του  αποκλειστικά πεντάθυρου τσεχικού city car  μπορεί να φορτίσει με την χρήση

Η παραγωγή του Citigoe iVείναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ενώ το μοντέλο αναμένεται στην Ελλάδα αρχές του 2020.

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024