Τέλος η γούνα ζώων και από τις κολεξιόν της Prada
Ο ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε σήμερα ότι παύει να χρησιμοποιεί γούνα ζώων στις κολεξιόν του, προσθέτοντας έτσι το όνομά του στην μακρά λίστα των μεγάλων οίκων μόδας που γύρισαν την πλάτη στο υλικό αυτό τα τελευταία χρόνια.
Ο ιταλικός οίκος Prada ανακοίνωσε σήμερα ότι παύει να χρησιμοποιεί γούνα ζώων στις κολεξιόν του, προσθέτοντας έτσι το όνομά του στην μακρά λίστα των μεγάλων οίκων μόδας που γύρισαν την πλάτη στο υλικό αυτό τα τελευταία χρόνια.
Η απόφαση της Prada που χαιρετίστηκε από τις οργανώσεις προστασίας των ζώων, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τη γυναικεία κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2020, εξήγησε ο οίκος του Μιλάνου.
Η Prada διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται μετά τον «θετικό διάλογο» που είχε με την Fur Free Alliance (FFA), μια συμμαχία 50 και πλέον οργανώσεων προστασίας των ζώων που δραστηριοποιούνται σε περίπου 40 χώρες, και κυρίως με την ιταλική οργάνωση LAV και την The Humane Society of the United States.
«Η καινοτομία και η κοινωνική ευθύνη περιλαμβάνονται στις ιδρυτικές αξίες του ομίλου Prada και η απόφασή του να υιοθετήσει μια πολιτική ”χωρίς γούνα” στα είδη του αποτελεί ένα σημαντικό στάδιο αυτής της δέσμευσης», εξήγησε η καλλιτεχνική του διευθύντρια Μιούτσα Πράντα.
«Η έρευνα και η ανάπτυξη καινοτόμων υλικών θα επιτρέψουν στον οίκο να διερευνήσει νέα σύνορα στη δημιουργία, και παράλληλα να ανταποκριθεί στο αίτημα για προϊόντα με περισσότερη περιβαλλοντική ηθική», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
- Με αυτές τις ομάδες συζητά ο Τζι Τζέι Σορτς
- Γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ: «Χτύπημα που στόχευε σε δολοφονία» – Τι λένε Ιωακείμοβιτς και Αναστασιάδης
- Πολυκατοικία στα Πετράλωνα: Έλεγχοι από πραγματογνώμονες της Πολεοδομίας
- Ο τρόπος που δείχνει ο σκύλος ότι δεν είναι καλά
- Τενίστας είχε… πρόγραμμα: Zήτησε τάιμ άουτ για να φάει και μετά παραπονέθηκε για στομαχικές διαταραχές (vid)
- Ελένη Φουρέιρα: Εκρηκτική συναυλία στο Κατράκειο – Στο πλευρό της ο Αλμπέρτο Μποτία
- Γερμανία: Φωτιά σε νοσοκομείο – Τουλάχιστον δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442