Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αλβανία

Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αλβανία

Η τουρκική και αλβανική αντιπροσωπεία συζήτησαν τις δυνατότητες εντατικοποίησης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων. Την ίδια στιγμή, νατοϊκά πλοία κατέφθασαν στο Δυρράχιο για τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης με το αλβανικό ναυτικό.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, ταξίαρχος Μπαρδούλ Κολτσάκου, συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχο Ουμίτ Γιλντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

«Συνεχής η υποστήριξη της Τουρκίας»

Ο Κολτσάκου ευχαρίστησε τον τούρκο αξιωματικό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει για την επίσκεψή τους στη χώρα και τη συνεχή υποστήριξη που η Τουρκία παρέχει στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.

Εξέφρασε την επιθυμία να ενισχυθεί η συνεργασία και στο μέλλον, κυρίως σε θέματα εκσυγχρονισμού και κατάρτισης του προσωπικού.

Ακολουθήθηκε η ατζέντα της επίσκεψης με τη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και μία των αλβανικών με επικεφαλής τον διοικητή της δύναμης ξηράς ταξίαρχο Αλμπερτ Μουλάι.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν τις δυνατότητες εντατικοποίησης των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της διοικητικής μέριμνας, της στρατιωτικής ιατρικής και του εκσυγχρονισμού.

Συμφώνησαν, επίσης, να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αλβανικού στρατού.

Πλοία του ΝΑΤΟ στο Δυρράχιο

Δύο πολεμικά πλοία που αποτελούν τμήμα της Αποστολής Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, έφθασαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αλβανίας, Δυρράχιο.

Η παραμονή τους στις αλβανικές ακτές συνδέεται με τη δέκατη επέτειο της ένταξης της χώρας στη Βόρειοατλαντική Συμμαχία, καθώς και τη διεξαγωγή ναυτικής άσκησης με το αλβανικό ναυτικό.

Τα πλοία που ανήκουν στο ολλανδικό και καναδικό ναυτικό κατέπλευσαν στο αλβανικό λιμάνι εκδηλώνοντας «την αναγνώριση της συμβολής της Αλβανίας, ως μέρος των αποστολών του ΝΑΤΟ και των υπεράκτιων αποστολών», όπως σημειώνει το sitel.com.mk.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024