Κλείνει η εντατική του ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης προσωπικού
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 09:00 την Τετάρτη τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και στάση εργασίας (08:00 - 11:00) από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Αποδυναμώνεται το ΝΙΜΤΣ, αλλά και γενικότερα το σύστημα δημόσιας υγείας, μετά την απόφαση του νοσοκομείου να κλείσει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσουν στις 09:00 την Τετάρτη συγκέντρωση, ενώ από τις 08:00 – 11:00 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.
«Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθούν οι ασθενείς άλλες έξι κλίνες ΜΕΘ που κλείνουν στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ λόγω έλλειψης προσωπικού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ κλείνει άμεσα η ΜΕΘ του β’ ορόφου του νοσοκομείου, δυναμικότητας 6 κλινών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι επικαλούνται σχετική γραπτή ενημέρωση που είχε γίνει από τον διευθυντή της ΜΕΘ τέσσερις μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 19 Φεβρουαρίου, προς τον Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου ότι δεν υπάρχουν γιατροί για τη στελέχωση της ΜΕΘ.
Το Σωματείο καταλογίζει στον Γενικό Διευθυντή – Συντονιστή του νοσοκομείου ότι δεν προέβη όπως όφειλε στην αναπλήρωση των εντατικολόγων που αποχωρούσαν από τη μονάδα.
Στις 16 Μαΐου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο Γενικός Διευθυντής δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το σωματείο, πώς μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι 6 κλίνες της ΜΕΘ.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν στη σημερινή καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ, όπως και για το νοσοκομείο και το σύστημα υγείας γενικότερα.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση στελέχωση της ΜΕΘ «προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» και κατεβαίνουν σε τρίωρες στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο (22 και 23 Μαΐου).
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
- Χωρισμός: Ποιος θα κρατήσει τον σκύλο;
- Αμνηστία σε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα
- Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει για την 12άδα: Τι ισχύει με Μιλουτίνοφ και Τζόουνς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442