Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλόννησος: Τόπος αναψυχής για τους περιπατητές και τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών

Αλόννησος: Τόπος αναψυχής για τους περιπατητές και τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών

Το γαλήνιο περιβάλλον, ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας, οι γραφικοί όρμοι με τα γαλαζοπράσινα νερά και οι πευκόφυτες περιοχές εντυπωσιάζουν τους έλληνες και ξένους παραθεριστές

Τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Αλόννησος αποτελεί μια θαυμάσια πρόταση διακοπών, έναν ιδανικό τόπο αναψυχής για τους περιπατητές και τους λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.

Το νησί, στο οποίο έχουν εντοπιστεί ίχνη κατοίκησης που ανάγονται στην Παλαιολιθική Περίοδο, υπήρξε κατά την αρχαιότητα κομβικό σημείο στις θαλάσσιες διαδρομές από το Βόρειο Αιγαίο στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ γνώρισε περίοδο ακμής χάρη στην εκτεταμένη αμπελοκαλλιέργεια και την εξαγωγή κρασιού σε πόλεις του Ευξείνου Πόντου, την Αθήνα κ.α.

Το γαλήνιο περιβάλλον της Αλοννήσου, ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας με τα πετρόχτιστα αρχιτεκτονικά στολίδια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι δαντελωτές ακρογιαλιές, οι γραφικοί όρμοι με τα γαλαζοπράσινα νερά, οι πευκόφυτες περιοχές, το πυκνό δίκτυο σηματοδοτημένων περιπατητικών μονοπατιών εντυπωσιάζουν τους έλληνες και ξένους παραθεριστές.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, το Πατητήρι, χτισμένο αμφιθεατρικά στον ομώνυμο όρμο, έχει πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο λιμάνι δένουν τα πλοία της γραμμής, εκδρομικά και ταχύπλοα σκάφη. Οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές στις παραλίες του νησιού, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, στη Σκόπελο και στη Σκιάθο.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες του νησιού αποτελεί η περιήγηση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, όπου διαβιώνουν η μεσογειακή φώκια Monachus monachus και άλλα προστατευόμενα σπάνια είδη.

Ο βιότοπος με την ποικίλη πανίδα και χλωρίδα περιλαμβάνει την Αλόννησο, τα νησιά Κυρά Παναγιά, Γιούρα, Ψαθούρα, Σκάντζουρα, Πιπέρι, Περιστέρα και Λεχούσα, καθώς και πολυάριθμες βραχονησίδες.

Στις όμορφες ακρογιαλιές της Αλοννήσου συγκαταλέγονται ο Φάρος, οι Πλάκες, η Μαρπούντα, ο Ρουσούμ Γιαλός, ο Άγιος Δημήτριος, η Μουρτίτσα, ο Μικρός και ο Μεγάλος Μουρτιάς, η Βαλίτσα, η Βρυσίτσα, τα Γιαλιά, η Βότση, οι Σπαρτίνες, τα Λακκάκια, οι Βαμβακιές, η Μηλιά, η Χρυσή Μηλιά, η Κατερίνας Βάλα, ο Τζώρτζη Γιαλός, ο Λεφτός (Λεπτός) Γιαλός, τα Γλυφά και ο Άγιος Πέτρος.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024