Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
19%... Σε λίγο θα ξέρουμε

19%… Σε λίγο θα ξέρουμε

Ο κ. Τσίπρας κυβερνά όπως κυβερνά και συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται έχοντας λάβει το 35% των μισών ψηφοφόρων

Την επόμενη Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμαστούν και θα κριθούν στην κάλπη για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Εν όψει αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, διαπιστώνεται με διάφορους τρόπους ότι κατά τη διάστημα της τόσο απολαυστικής για εκείνους παραμονής τους στην εξουσία, ούτε μία στιγμή δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη μία σημαντική λεπτομέρεια.

Λένε και διατυμπανίζουν ότι είναι με τους πολλούς, ότι έχουν την εντολή να κάνουν περίπου ό,τι θέλουν και να λάβουν αποφάσεις ιστορικών διαστάσεων για την τύχη της χώρας. Να πηγαίνουν διακοπές με κότερα και να φουμάρουν πούρα, να καταλύουν θεσμούς και να υβρίζουν πολιτικούς αντιπάλους.

Τι είδους εντολή έχουν όμως και από ποιους ακριβώς;

Αν δει κάποιος τα επίσημα στοιχεία από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, θα διαπιστώσει τα εξής ενδιαφέροντα.

Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 9.913.609 πολίτες. Εξ αυτών ψήφισε το 56,16%, δηλαδή περίπου οι μισοί.

Από αυτούς τους μισούς, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ψήφισαν 1.926.526 πολίτες, σύνολο που αντιστοιχούσε σε ποσοστό 35,46%.

Εν κατακλείδι, ο κ. Τσίπρας κυβερνά όπως κυβερνά και συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται έχοντας λάβει το 35% των μισών ψηφοφόρων. Κοινώς, κυβερνά και λογαριασμό δεν δίνει, όπως νομίζει, εκπροσωπώντας στην καλύτερη περίπτωση περίπου το 19-20% των Ελλήνων πολιτών.

Θα πει κάποιος, έτσι συμβαίνει πάντοτε. Η αποχή είναι ένα από τα δεδομένα του παιχνιδιού και όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν ας πρόσεχαν.

Σωστά.

Πλην όμως, η περιφρόνηση του στοιχείου αυτού σε μία περίοδο τόσο κρίσιμη για την χώρα και η αντίληψη ότι υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι του καπνίσει, υπήρξε πρωτοφανής εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι ενδεικτική η περιφρόνηση αυτή και στο πρόσφατο διαφημιστικό σποτ της κυβέρνησης, στο οποίο μία συνταξιούχος εμφανίζεται να έχει πληγεί από… αμνησία, νομίζοντας ότι οι περικοπές της σύνταξής της έφθασαν τις 10 έως το 2014 και ότι έπειτα σταμάτησαν.

Τις άλλες 11 που ακολούθησαν επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα του 18% τις λησμόνησε.

Πιθανώς αυτό να θεωρούν πράγματι στο Μαξίμου και έτσι να αντιμετωπίζουν τους πολίτες. Ενδέχεται να είναι βέβαιοι ότι όλοι πιστεύουν αυτά που τους λέει ο Πρωθυπουργός και όχι αυτά που συμβαίνουν.

Και αν αυτή είναι η αντίληψή τους, έχει πραγματικό ενδιαφέρον πως θα αξιολογήσουν οι πολίτες αυτήν την περιφρόνηση, τώρα που κάποιοι από αυτούς θα εισπράξουν πέντε, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές άλλο ένα χαρτζιλίκι.

Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πόσοι θα αισθανθούν κολακευμένοι από αυτά και πόσοι προσβεβλημένοι.

Λίγες ημέρες έμειναν. Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024