Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περήφανος για το... δείγμα «13ης σύνταξης» ο Αλέξης Τσίπρας

Περήφανος για το… δείγμα «13ης σύνταξης» ο Αλέξης Τσίπρας

Αν και η 13η σύνταξη που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε τελικά... φιλοδώρημα λόγω σειράς παρακρατήσεων, ο πρωθυπουργός έκανε για ακόμη μια φορά επίδειξη θράσους τονίζοντας πόσο υπερήφανος είναι γιατί δόθηκε στους συνταξιούχους «μια ανάσα αξιοπρέπειας».

Αν και η 13η σύνταξη που υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε τελικά… φιλοδώρημα λόγω σειράς παρακρατήσεων, ο πρωθυπουργός έκανε για ακόμη μια φορά επίδειξη θράσους τονίζοντας -την ίδια ακριβώς ημέρα που εισπράχθηκαν τα ψαλιδισμένα ποσά- πόσο υπερήφανος είναι γιατί δόθηκε στους συνταξιούχους «μια ανάσα αξιοπρέπειας».

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια κομματικής συγκέντρωσης στα Τρίκαλα ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διαφημίσει τις προεκλογικές παροχές του, λέγοντας: «Είμαστε υπερήφανοι γιατί μόλις μπορέσαμε, δώσαμε τη 13η σύνταξη, μια ανάσα αξιοπρέπειας».

Μάλιστα, με αφορμή την καταβολή της ψαλιδισμένης «13ης σύνταξης» ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα και νέο προεκλογικό σποτάκι, με κεντρικό μήνυμα «το πορτοφόλι μου δεν λέει ποτέ ψέματα». Κάτι που είναι όντως αλήθεια, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να ήθελαν να προπαγανδίσουν την «13η σύνταξη», ειδικά την ημέρα που την εισπράττουν χιλιάδες συνταξιούχοι, αλλά με τόσες παρακρατήσεις μάλλον τους γυρίζει μπούμερανγκ.

Δεν δίστασε, δε, να εξαπολύσει επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, που ασκεί κριτική στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέρει τι είναι τα 100 και τα 200 ευρώ, ούτε ξέρει πώς είναι να παίρνει κάποιος 300 ευρώ τον μήνα…

Και αφού ολοκλήρωσε με τους συνταξιούχους, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους αγρότες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να προστατεύσει το εισόδημα τους.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας τον εαυτό του «άχαστο» και το «ισχυρό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρώντας να πλήξει την αξιοπιστία του λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε από τα Τρίκαλα τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει ένα πρόγραμμα που είναι πιο σκληρό και από αυτό του ΔΝΤ και το πρόγραμμα αυτό θέλει να εφαρμόσει αν αναλάβει την εξουσία.

«Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό» από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΝΔ, ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.

Μιλούσαν για διαφορά 15 μονάδων στις δημοσκοπήσεις και τώρα που η διαφορά μειώνεται και βλέπουν την υποδοχή του κόσμου στις περιοδείες του πρωθυπουργού τους έπιασε πανικός, είπε, και έφτασαν στο σημείο να μιλήσουν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος ή νοθεία.

«Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει, ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος μίλησε για τέτοια συμμετοχή του κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που καταδεικνύει «ρεύμα νίκης» και «γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας». Θα πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι δεν γίνεται κατανοητό από τον μέσο ακροατή του Αλέξη Τσίπρα εναντίον ποιου είναι το ξέσπασμα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και άρα κατά ποιου αισθάνονται την ανάγκη να ξεσπάσουν οι πολίτες;

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου «αποδεικνύει ότι ζούμε τις μέρες εκείνης της εβδομάδας του Ιουλίου του 2015 (σ.σ. το δημοψήφισμα), που όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά». Πρόκειται για ακόμη μια ένδειξη θράσους του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αφού προσέφυγε στο λαό, μετά έκανε τη γνωστή κωλοτούμπα και υπέγραψε το γ’ μνημόνιο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024