Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Citigo-e iV 2020: Σε νέα ηλεκτρική εποχή

Skoda Citigo-e iV 2020: Σε νέα ηλεκτρική εποχή

Το τσεχικό city-car μετρά αντίστροφα για την αποκάλυψη της νέας γενιάς του η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

To τσεχικό city car ετοιμάζεται να υποδεχτεί την νέα γενιά του η οποία, αν και όπως υποδηλώνει το πρώτο teaser το οποίο δημοσιοποίησε η Skoda δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την εμφάνισή του, θα ακολουθήσει πολύ διαφορετική διαδρομή σε ό,τι αφορά την τεχνολογία του.

Για την ακρίβεια, η νέα γενιά του city-car της Skoda αναμένεται να προσφέρει ένα επιπλέον επιχείρημα υπέρ του αστικού του χαρακτήρα, καθώς θα διατεθεί αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία προδιαγεγραμμένα θα μοιραστεί τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της με τα ομογάλακτα VW e-up! και Seat e-Mii.

Αυτό σημαίνει ότι το Citigo-e iV όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του θα αξιοποιήσει ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 82 ίππων και 210 Nm ροπής το οποίο στην περίπτωση του VW e-up! προσφέρει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 12,4 δευτερόλεπτα.

Εκεί που το ηλεκτροκίνητο Skoda θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα άλλα δύο ηλεκτρικά city-car του ομίλου VW, θα είναι σε επίπεδο αυτονομίας, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το Citigo-e θα μπορεί να διανύσει περί τα 300 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του και, αν επί του παρόντος, δεν διευκρινίζεται κατά πόσο το συγκεκριμένο μέγεθος έχει προκύψει βάσει του πρωτοκόλλου WLTP ή του προγενέστερου NEDC, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τα city-cars του ομίλου.

Η πρεμιέρα του νέου Citigo-e iV θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας όπου θα δώσει επίσης το παρών το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της τσεχικής φίρμας υπό την μορφή του Superb το οποίο, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης, αναμένεται να εντάξει στην γκάμα του το plug-in υβριδικό σύνολο που εφοδιάζει το προσφάτως ανανεωμένο VW Passat GTE, συνδυάζοντας ένα κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου 13 kWh, που θα προσφέρουν ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024