Τα πρώτα σύγχρονα αστικά λεωφορεία χαμηλού δαπέδου, τα οποία προμηθεύτηκε ο δήμος Βελιγραδίου από την τουρκική εταιρεία BMC, κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της σερβικής πρωτεύσουσας.

Τα πρώτα οκτώ από τα 70 νέα χαμηλού δαπέδου αστικά λεωφορεία παραδόθηκαν στην Εταιρεία Αστικών Συγκοινωνιών «Beograd», σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γκόραν Βέσιτς και ήδη τέθηκαν σε κυκλοφορία στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για σύγχρονα λεωφορεία της τουρκικής εταιρείας BMC, που πουλάει λεωφορεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως είπε ο Βέσιτς, προσθέτοντας ότι είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, μηχανισμό αυτόματων εισιτηρίων και όλα όσα απαιτούνται για ένα σύγχρονο αστικό λεωφορείο.

Και από την Κίνα

Ο αντιδήμαρχος υπενθύμισε ότι έχουν υπογραφεί δύο συμβάσεις για την προμήθεια 244 νέων λεωφορείων.

Ετσι, εκτός από αυτά της τουρκικής εταιρείας, πρόκειται να παραληφθούν και 174 νέα χαμηλού δαπέδου λεωφορεία αστικού τύπου από την εταιρεία Χίγκερ της Κίνας, που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο.

Ο Βέσιτς τόνισε ότι ποτέ στην ιστορία της πόλης του Βελιγραδίου δεν τέθηκαν τόσα πολλά νέα λεωφορεία σε λειτουργία μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή: politika.rs και echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr