Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λάσο : «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έτοιμα τα όπλα για το Final 4»

Λάσο : «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έτοιμα τα όπλα για το Final 4»

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε για το Final 4 της Βιτόρια, αναφερόμενος στην εμπειρία που έχει η ομάδα του, αλλά και στη συμβολή της Μπασκόνια στο άθλημα

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ταξιδέψει στην Βιτόρια με σκοπό να υπερασπιστεί τον «στέμμα» της και να διεκδικήσει τη δεύτερη συνεχόμενη Euroleague, αφού ήταν πρωταθλήτρια και πέρυσι.

Ο προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Λάσο, μίλησε για την πόλη της Βιτόρια, τους Αργεντίνους παίκτες που έφερνε η Μπασκόνια καυτά καιρούς με τη Ρεάλ να παίρνει παράδειγμα, αλλά φυσικά και για το Final Four.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Λάσο:

«Είναι μια μπασκετική πόλη, έχει στο… αίμα της το μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που γίνεται η τελική φάση της διοργάνωσης στη Βιτόρια. Έχω πολλούς φίλους εδώ και μού έλεγαν πως θα επιστρέψω εδώ.

Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντινοί το 1977-78. Δεν υπήρχαν πολλοί τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και γι’ αυτό η Βιτόρια πρωτοτύπησε στη μεταγραφή Αργεντινών παικτών, οι οποίοι προσαρμόστηκαν άμεσα και γι’ αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να φέρνει Αργεντινούς ή Τάου ή η Μπασκόνια.

Έκανε καλό σε όλους, γιατί προόδευσαν. Γεννημένος εδώ, το βλέπω καλά, υπάρχει θετικό πνεύμα για τους Αργεντινούς. Δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα, παίζουν με πολύ πάθος, όπως ο Καμπάτσο ή ο Νοτσιόνι.

Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες από χρονιά σε χρονιά. Και φέτος, βγήκαν μπροστά παίκτες σημαντικοί, δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο και χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να φτάνεις εδώ. Ψυχολογικά η ομάδα είναι έτοιμη, όμως είναι παράλογο να κάνουμε συγκρίσεις με τις προηγούμενες σεζόν.

Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχεις ποιότητα και ταλέντο, αλλά κι η εμπειρία μετράει. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά δεν θα φτάσουμε έτσι στον τίτλο.

Πρέπει να σεβαστούμε το άθλημα, από μόνη της εμπειρία δεν σε πάει κάπου. Γνωρίζουμε από Final Four, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις έτοιμα τα… όπλα σου κι εμείς τα έχουμε».

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024