Ανοιχτός σε νέα συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον υποβληθεί επίσημη πρόταση, δηλώνει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανέφερε την Τρίτη το βράδυ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, ο Γιούρι Ουσάκοφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο αμερικανός υπουργός είπε στον Πούτιν πως ο Τραμπ θέλει να τον συναντήσει.

Στο περιθώριο της συνόδου G20

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα, όμως το Κρεμλίνο απάντησε αμέσως ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο καθώς δεν υπάρχει επίσημο αίτημα εκ μέρους της Ουάσιγκτον.

Ο Ουσάκοφ σημείωσε ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πομπέο στο Σότσι, η οποία έγινε σε «περιβάλλον εργασίας».

Ο ρώσος πρόεδρος είπε στον συνομιλητή του ότι θα ήταν «απαράδεκτες» οποιεσδήποτε ενέργειες εκ μέρους των ΗΠΑ οι οποίες θα προκαλούσαν εμφύλιο πόλεμο στη Βενεζουέλα.

Η συνθήκη για τα πυρηνικά

Αναφερόμενος στο θέμα της απόσυρσης και των δύο χωρών από τη συνθήκη για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (INF), ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει στις συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών, σύμφωνα πάντα με τον Ουσάκοφ.

Οσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο Πούτιν συμπέρανε μετά τη συνάντηση με τον Πομπέο ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται με την Πιονγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ