Σε πανικό ενόψει νέων αποκαλύψεων σχετικά με τη ντόλτσε βίτα υπουργών σε κότερα βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος αφού έσπευσε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε να δικαιολογήσει τις δικές του διακοπές στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου ανέφερε ότι δεν θα ενοχληθεί σε περίπτωση που έχουν ταξιδέψει σε σκάφη και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Alpha, αποφάσισε να παράσχει προκαταβολικά κάλυψη σε υπουργούς για τους οποίους ενδεχομένως υπάρξουν αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες όσο αφορά τις διακοπές σε πολυτελή σκάφη. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, όταν ο ίδιος, ως πρώτος διδάξας, έκανε εν κρυπτώ διακοπές στο κότερο της οικογένειας Παναγοπούλου λίγες ημέρες μετά την μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις διακοπές του στη θαλαμηγό, αρκέστηκε να πει ότι «έχω το δικαίωμα κάποιες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές να τις κρατήσω για μένα. Ούτε φωτογραφίες με τα παιδιά μου δεν έχω ανεβάσει. Είναι κάτι που δεν θέλω». Βέβαια κανείς δεν επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για το δικαίωμά του να περάσει οικογενειακές στιγμές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Τύπο αλλά και σύσσωμη την Αντιπολίτευση τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί πειστικά, είναι πως ένας πρωθυπουργός δέχθηκε να φιλοξενηθεί τόσες ημέρες σε μία πολυτελή θαλαμηγό ενός εκπροσώπου της ελίτ που ο ίδιος καταγγέλλει.

Και για ποιον λόγο δεν είχε ανακοινώσει – αφού όπως λέει ο ίδιος δεν έχει να κρύψει τίποτα – τον τόπο των διακοπών του και παραδέχθηκε τις χλιδάτες διακοπές, μόνο όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δύο φωτογραφίες από το κατάστρωμα και το εσωτερικό του  «Odyssey London» στις οποίες φαινόταν να απολαμβάνει τις ανέσεις του σκάφους.

Η χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα δεν ήταν παρά μία κυνική ομολογία ενός αριστερού που αγάπησε την τρυφυλή ζωή ενώ όπως παραδέχθηκε δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν κάνουν το ίδιο και υπουργοί του. Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ο οποίος λίγα χρόνια πριν κραύγαζε κατά όσων χρησιμοποιούσαν κότερα μεγαλοεπιχειρηματιών.

«Δεν φταίμε όλοι μαζί, κάποια τα φάγανε, κάποιοι προστατεύσανε μεγαλοεργολάβους, κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα των μεγαλοεπιχειρηματιών» έλεγε οργισμένος στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος πλέον κατεβαίνει ως υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές.

 

 

Από τον λιτό βίο στη χλιδή

Ο Αλέξης Τσίπρας πριν από πέντε περίπου χρόνια ανήλθε στην εξουσία αναλαμβάνοντας την πρωθυπουργία της χώρας με ένα προφίλ πολιτικού που αρκείται στον λιτό βίο. Η μετάλλαξή του ωστόσο, στο πέρασμα του χρόνου ήταν εντυπωσιακή, καθώς όπως φάνηκε εκ των γεγονότων,  γοητεύτηκε και ο ίδιος από τις ανέσεις που μπορεί να σου προσφέρει η εξουσία.

Όταν μάλιστα δε λες όχι στις ανέσεις μίας πολυτελούς θαλαμηγού, ακόμη και αν αυτή ανήκει σε συνεργάτιδά σου, τότε η αλλαγή αυτή ξεφεύγει από τον λιτό βίο που διαφήμιζε και περνά στην τρυφηλή ζωή που απολαμβάνουν εκπρόσωποι των ελίτ.

Ποιος δεν θα ξεχάσει άλλωστε ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου μοίραζε στην αρχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό και υπουργούς να ταξιδεύουν στην οικονομική θέση αεροσκαφών .

Ποιος δεν θα ξεχάσει τον πρωθυπουργό της χώρας να λέει από το βήμα της Βουλής ότι «το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς».

Όλα αυτά στο πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν και το αριστερό προσωπείο της κυβέρνησης «πνίγηκε» στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, εκεί όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι επέλεξε να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αποκαλύψεις

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της είχε αποκαλύψει το περασμένο Σάββατο ότι εκτός από τον κ. Τσίπρα και κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης πέρασε ανέμελες στιγμές στην πολυτελή θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου. Το θέμα ούτε αυτή τη φορά διαψεύστηκε, ούτε δόθηκαν εξηγήσεις από το κατά τα άλλα λαλίστατο Μαξίμου. Επειδή προφανώς κάποιοι φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες μπορεί να υπάρξουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα από αυτές τις διακοπές, ο πρωθυπουργός κάλυψε χθες, προκαταβολικά όποιον ή όποιους υπουργούς ενέδωσαν στις χλιδάτες διακοπές.