Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχούν Σ. Αραβία-Ιράν για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Περσικό

Ανησυχούν Σ. Αραβία-Ιράν για τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στον Περσικό

Στόχος επίθεσης δολιοφθορέων έγιναν σήμερα δύο σαουδαραβικά δεξαμενόπλοιαστα που έπλεαν σε μικρή απόσταση από το Στενό του Ορμούζ

Στόχος επίθεσης δολιοφθορέων έγιναν σήμερα δύο σαουδαραβικά δεξαμενόπλοιαστα που έπλεαν στα χωρικά ύδατα της Φουτζέιρα των Εμιράτων. Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χάλεντ αλ Φάλεχ,  η ενέργεια αυτή απειλεί την ασφάλεια του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού. Η «δολιοφθορά» έγινε σε περιοχή που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Στενό του Ορμούζ.

Το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια πήγαινε να φορτώσει σαουδαραβικό αργό από το λιμάνι Ρας Τανούρα για να το μεταφέρει σε πελάτες της ARAMCO στις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Φάλεχ σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η επίθεση δεν προκάλεσε θύματα, ούτε διαρροή καυσίμων, αλλά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα δύο δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας.

Χθες Κυριακή, το ΥΠΕΞ των Εμιράτων γνωστοποίησε ότι τέσσερα εμπορικά πλοία έγιναν στόχος «επιχειρήσεων δολιοφθοράς» κοντά στα χωρικά ύδατα των ΗΑΕ, που δεν είχαν θύματα. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της δολιοφθοράς.

Αντίδραση και από το Ιράν

Ανησυχητικά χαρακτηρίζει το Ιράν τα επεισόδια δολιοφθοράς σε τέσσερα εμπορικά πλοία στα χωρικά ύδατα της Φουτζέιρα, περιοχής που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καλώντας να διενεργηθεί έρευνα για αυτά.

Ο Αμπάς Μουσαβί τόνισε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ότι «τα συμβάντα αυτού του είδους έχουν αρνητικές συνέπειες για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών» και προέτρεψε τα άλλη κράτη της περιοχής να «επαγρυπνούν για αποσταθεροποιητικά σχέδια που απεργάζονται ξένοι πράκτορες».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024