Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιμάμογλου από τα Κατεχόμενα : «Αρχή των δύο ίσων χωρών» στην Κύπρο

Ιμάμογλου από τα Κατεχόμενα : «Αρχή των δύο ίσων χωρών» στην Κύπρο

«Το ένα μου μάτι, το ένα μου αυτί θα είναι στην ‘τδβκ’» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επισκεπτόμενος το ψευδοκράτος και υπογράφοντας βιβλίο στη μνήμη του Ραούφ Ντενκτάς ως δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης.

H υπογραφή του Εκρέμ Ιμάμογλου, ως δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (ΙΒΒ τα αρχικά στα τούρκικα) στο βιβλίο εις μνήμην του Ραούφ Ντενκτάς, έτυχε διαφόρων σχολίων στον τουρκοκυπριακό Τύπο την Κυριακή, όπως και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πλημμύρα αγάπης»

Τα δημοσιεύματα στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες γράφουν ότι ο υποψήφιος του CHP για τον μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης – κέρδισε αλλά θα διεκδικήσει ξανά τον δήμο στις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, αφού το αποτέλεσμα του Μάρτη ακυρώθηκε – έγινε δεκτός με «πλημμύρα αγάπης» από οπαδούς του στα κατεχόμενα.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι στο μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία, τον οποίο ο Ιμάμογλου είπε ότι γνώριζε και προσωπικά, τον συνόδευσαν οι κόρες του τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Εντέρ και Ντεγέρ Ντενκτάς, αλλά και ο πρώην «υπουργός» και «βουλευτής» του ΚΕΕ, Χακκί Ατούν (πατέρας του νυν «βουλευτή» του ΚΕΕ, Σουνάτ Ατούν που φερόταν να είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια Ερντογάν και ιδιαίτερα τον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ).

Τον συνόδευε επίσης ο νυν «δήμαρχος» Κερύνειας, Νινταγί Γκιουνγκιορντού.

Υπέγραψε ως δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης

Η Κίπρις Ποστασί σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Εκρέμ Ιμάμογλου υπογράφει ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, την πρώτη ήταν μετά τις 31 Μαρτίου, όταν επισκέφθηκε το Ανίτκαπιρ, το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Αγκυρα.

Αυτή τη φορά, όμως, στα κατεχόμενα υπογράφει μετά την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Η κίνησή του τότε να υπογράψει στο βιβλίο του Ανίτκαπιρ ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, καθώς το ΑΚΡ είχε ήδη προσφύγει για την ακύρωση των εκλογών.

Ο κ. Ιμάμογλου στο βιβλίο για τον Ραούφ Ντενκτάς σημείωσε ότι επί δημαρχίας του στο Μπεϊλίκντουζού (συνοικία της Πόλης) έγινε και το μνημείο του (σσ: το μνημείο απεικόνιζε και τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και είχε τύχει βανδαλισμού).

Αφρίκα: «Ούτε αυτός μας κατάλαβε»

Η Αφρίκα με τίτλο «Ούτε αυτός μας κατάλαβε» έγραψε ότι στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς, ο Εκρέμ Ιμάμογλου αναφέρθηκε σε «αρχή των δύο ίσων χωρών» στην Κύπρο και πως πρέπει να προστατευθεί η έννοια των εγγυήσεων στον οδικό χάρτη του ψευδοκράτους.

Οπου και αν είναι, σε όποιο πόστο, πρόσθεσε, «το ένα μου μάτι, το ένα μου αυτί θα είναι στην ‘τδβκ’», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανέφερε επίσης ότι αποτελεί παράδοση σε αξιωματούχους της Τουρκίας να πραγματοποιούν το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό, στην Κύπρο, εννοώντας το ψευδοκράτος, και γι’ αυτό τον λόγο επισκέφθηκε και αυτός τα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024