Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νόνη Δούνια: Ο Πειραιάς μπορεί και θα γίνει τουριστικός προορισμός

Νόνη Δούνια: Ο Πειραιάς μπορεί και θα γίνει τουριστικός προορισμός

Πειραιώτισσα με μεγάλη επαγγελματική πορεία στον χώρο της μόδας και του θεάματος και μέλος του ΔΣ στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κατεβαίνει υποψήφια στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα να προσφέρει στην πόλη όπου ζει

Έχοντας μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας και του θεάματος, η υποψήφια βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εθνικές εκλογές και μέλος του ΔΣ στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Νόνη Δούνια, στις εκλογές του Μαΐου θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη και του Πειραιά Νικητή ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Πώς πήρατε την απόφαση να συστρατευτείτε με τον Γιάννη Μώραλη και τον Πειραιά Νικητή;

Πήρα την απόφαση να συμμετέχω για πρώτη φορά στον συνδυασμό Πειραιάς Νικητής του Γιάννη Μώραλη αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο το οποίο έγινε την τελευταία πενταετία. Ημουν πάντα κοντά σε κοινωνικές εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Πειραιά και τώρα μου δίνεται και η ευκαιρία να το κάνω πιο οργανωμένα.

Τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, κάνει τον Πειραιά Νικητή να ξεχωρίζει από τους άλλους συνδυασμούς;

Οπως προείπα, ο Πειραιάς Νικητής έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Τα αποτελέσματα μιλούν, άλλωστε, από μόνα τους. Υπάρχει η διάθεση για έργο, αλλά και οι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να το υλοποιήσουν, κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μια πολύ καλή βάση. Σε όλο αυτό, βέβαια, θα πρέπει να προσθέσουμε και το μεγάλο, τεκμηριωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του συνδυασμού. Οπως είπε και ο δήμαρχος της πόλης, είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί στο 100%, αλλά ακόμη και ένα μεγάλο μέρος αυτού να ξεκινήσει, είναι μια πολύ καλή αρχή. Χρειάζεται χρόνο, προσπάθεια και υπομονή και μην ξεχνάμε πως και το κομμάτι της γραφειοκρατίας είναι κάτι που δυσκολεύει αρκετά την υλοποίηση του εκάστοτε έργου. Πάντως, όταν μιλάμε για μεγάλα έργα που αυτή η δημοτική Αρχή έχει βάλει μπροστά, αρκεί να αναφέρουμε την ανάπλαση του Μικρολίμανου, αλλά και τη δημοπράτηση του Πύργου του Πειραιά, που για δεκαετίες έμενε ανεκμετάλλευτος. Είναι έργα που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για την πόλη μας.

Ποιο είναι το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς; Ποια λύση θα προτείνατε;

Θεωρώ πως ένα θέμα στην πόλη είναι το κυκλοφοριακό, ιδίως δε, στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά. Και αυτή την ήδη δύσκολη κατάσταση δυσκολεύουν εξαιρετικά τα έργα σε τραμ και μετρό. Ποια θα μπορούσε να ήταν η λύση; Μια πλήρης και εμπεριστατωμένη μελέτη για χώρους στάθμευσης ίσως ήταν η απάντηση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο κέντρο. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Ως υποψήφια με τον Πειραιά Νικητή προτεραιότητά μου είναι να προσφέρω στην πόλη όπου ζω, αλλά και να ευαισθητοποιήσω τους συνδημότες μου, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να επενδύσει η δημοτική Αρχή την επόμενη τετραετία;

Η μεγαλύτερη επένδυση είναι οι άνθρωποι. Ανθρωποι με ικανότητες, με διάθεση, με όραμα. Οι κατάλληλοι άνθρωποι σε κάθε τομέα είναι εκείνοι οι οποίοι θα αναδείξουν την πόλη σε τουριστικό, πολιτιστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό. Μια πόλη με προοπτική, μια πόλη – πρότυπο.

Με ποιους από τους 12 άξονες του προγράμματος του Πειραιά Νικητή που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Μώραλης θα θέλατε την επόμενη μέρα των εκλογών να ασχοληθείτε;

Καλύτερη ζωή για την πόλη, βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, προσβασιμότητα για όλους, με έμφαση, βέβαια, στα άτομα με αναπηρία. Φροντίδα για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς. Αθλητισμός για όλους, μέσα από την εμπειρία μου στον πρωταθλητισμό αλλά και των παιδιών μου, ξέρω πόσο σημαντικό ρόλο στην υγεία, καθώς και στην ποιότητα ζωής, προσφέρει η άθληση. Αλλωστε, η άθληση πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους, σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις και στηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Μπορεί ο Πειραιάς να αναδειχθεί τουριστικός προορισμός;

Το πιστεύω, γιατί ο Πειραιάς είναι μια όμορφη πόλη: από το Χατζηκυριάκειο και το Πασαλιμάνι μέχρι την Καστέλλα και το Μικρολίμανο. Και φυσικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα μέρη. Τυγχάνει να έχω ταξιδέψει αρκετά και σε πόλεις που θεωρούνται αξιόλογες, που στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουν κάτι παραπάνω από τον Πειραιά. Ωστόσο, αυτό που έχουν κάνει είναι – αν θα μπορούσαμε να πούμε – να «πουλήσουν» και να διαφημίσουν το… προϊόν τους, δηλαδή την πόλη, με τέτοιον τρόπο που ο τουρίστας να θέλει να πάει. Πιστέψτε με, ο Πειραιάς βεβαίως μπορεί και θα γίνει τουριστικός προορισμός.

Πόσο σημαντικό θεωρείτε να υπάρχουν νέοι άνθρωποι και γυναίκες στην ενασχόληση με τα κοινά;

Οι νέοι άνθρωποι έχουν διάθεση, όρεξη και νέες ιδέες. Οι «παλιοί», όμως, έχουν την εμπειρία και τη γνώση. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να υπάρχει ένας συνδυασμός. Οι καλές συνεργασίες φέρνουν συνήθως τα πιο πετυχημένα αποτελέσματα. Οσο για τις γυναίκες, δεν θεωρώ ότι πρέπει να τις ξεχωρίζουμε. Εξάλλου, ό,τι μπορεί να κάνει ένας άνδρας μπορεί να το κάνει και μια γυναίκα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024